Mozgásszervi betegségekről őszintén

2017. november 03-án különösen fontos előadást tartott a Békés Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének Szeghalmi Helyi Szervezete, melyben a mozgásszervi betegségekről tartottak előadást. 

A mozgásszervi betegségek korunk népbetegsége. A magyar lakosság közel 20 százalékánál fordul elő.  Több mint százezren szenvednek gyulladásos ízületi megbetegedésben, valamint közel 20%-ra tehető azoknak a betegeknek a száma, akik kopásos ízületi betegségben szenvednek. A szeghalmi szervezet vezetője, Szabó Györgyné köszöntötte a megjelenteket. Külön köszönetet mondott Bartó Anitának, a Príma Protetika Kft. munkatársának, aki kapcsolattartóként segítette a mai rendezvény létrejöttét.

A mozgásszervi betegségekről Dr. Zahorán János, a Dr. Réthy Pál Kórház Ortopédiai Osztály főorvosa tartott előadást.

Dr. Zahorán János főorvos úr előadásában beszélt a mozgás szervrendszeréről, a felvilágosítás fontosságáról utódaink számára, az egészséges táplálkozásról, a mozgás és a terhelés fontosságáról, és minden más olyan témáról, ami érinti a mozgásszervi betegségek kialakulását. Az előadása közben a nézőközönség kérdéseket tehetett fel, ezzel is személyes problémáikra kaptak választ. Az előadást komoly figyelem kísérte.

További képeket Facebook oldalunkon találnak!

Az előadásról videónkat az alábbi linken tekinthetik meg!