IV. Pákász futam Szeghalom

Jókor, jó helyen lenni és jót tenni! A szeghalmi Pákász-Futam Sport Egyesület mottója alatt közel 450 fő részvételével 2017. szeptember 23-án negyedik alkalommal is elrajtolt a Pákász futam. A közös programok és a jótékony célért való tenni akarás ezúttal is összehozta az embereket.  

Idén a Szeghalmi Rendelőintézetért Alapítvány munkáját kívánták támogatni egy NST gép megvásárlásának hozzájárulásával. Hogy mi is az az  NST, és miért szükséges ez a gép?  

Az NST egy olyan vizsgálat, amely során a magzat mozgásait, a méh reakcióit papírszalagra rögzítik. A terhesség 36. hetétől kezdve minden héten egy alkalommal végeznek NST (non-stressz) vizsgálatot. A vizsgálat során rögzítik a méhösszehúzódásokat, a fájástevékenységet, valamint a baba aktivitását, és a szívritmusát. Ehhez a vizsgálathoz Gyulára kell minden héten beutazni a kismamáknak, ami anyagilag megterhelő. Ha Szeghalmon lenne ilyen gép, akkor megkönnyítenék a kistérségben élő kismamák életét, és nem kellene távolabb utazniuk egy vizsgálatért.  

A versenyt Papné Somogyi Zsuzsanna, a Pákász futam fő-szervezője, a Pákász-Futam Sport Egyesület elnöke, Szeghalom várom futónagykövete nyitotta meg.  

Három kategóriában lehetett nevezni. Futás,  kerékpározás vagy görkorcsolyázás, illetve  gyalogtúra. Újításként egyenruhás kategória is volt.

Az akadályok teljesítése után a futók tele örömmel, megannyi új élménnyel gazdagodva értek célba. Az eredmények összesítése után ünnepélyes díjátadás következett.  A díjakat átadta Papné Somogyi Zsuzsanna.

Az egyenruhás kategóriában Tolna megyéből Lugosi Gábor tűzoltó főtörzsőrmester, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője állhatott dobogóra.  

Díjazták a „Legsportosabb munkahelyet”. Különböző kategóriákban sok különdíjat osztottak ki, ezzel is elismerve minden olyan indulót, aki akár először teljesítette a fél maratont, kutyával futott, a legtávolabbról érkezett vagy két számban is indult.  

Idén 250.000 Ft támogatásban részesítette a Pákász Futam szervezője, Pappné Somogyi Zsuzsanna a Szeghalmi Rendelőintézetért Alapítványt.  A tavalyi esztendőhöz hasonlóan a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Szeghalmi Utókezelő-Kórháznak 50.000 Forint értékben új törölközőket, lepedőket vásároltak.

Az esemény kellemes kikapcsolódást nyújtott. Ha szeretnénk jót tenni a szervezetünkkel, akkor sportoljunk rendszeresen!

Minden résztvevőnek gratulálunk!

Köszönjük a képeket a Pákász futam szervezőinek és Pap Nórának! További képeket Facebook oldalunkon találnak!

Videó összeállításunkat megtekinthetik az alábbi linken!