Járvány idején is folyamatos a városfejlesztés Szeghalmon!

Köszönet és elismerés minden dolgozónak és helyi lakosnak – ezzel is jellemezhetnénk a Fogadóóra soron következő interjúját, melyet Szeghalom város polgármesterével, Macsári Józseffel készítettünk. A polgármester a szóbeli tájékoztatójában kitért a település költségvetésére, a helyi fejlesztésekre, az elvont pénzösszegekre, az elmaradt városi ünnepségekre és a lakosság járványügyben tett helytállására is! 

Mint kiderült, az önkormányzaton és a város valamennyi intézményében folyamatos volt a munka, továbbá nem váltak meg egyetlen egy dolgozótól sem. A polgármester külön kiemelte a napközikonyha dolgozóit, akik 100%-os kapacitással és odafigyeléssel dolgoztak és dolgoznak a mai napig is, de az idősek otthonának munkatársainak létfontosságú feladatellátását és helytállását is említette.

A városvezető tájékoztatása alapján kiderült, hogy néhány olyan fejlesztés elmarad, amelyet 100%-ban az önkormányzat büdzséjéből finanszíroztak volna. Helyi fejlesztésként megvalósul a bölcsőde felújítása vagy a kerékpárút folytatása a Bocskai utcai szakaszon, de hasonló nagy fejlesztés lesz az Árpád-házi királyok emlékparkja is.  

A közmunkaprogram fontosságáról is beszélt a polgármester, majd a járvány miatt munkanélkülivé vált lakosokról, idősekről számolt be. Az önkormányzat 80 család számára juttatott el eddig 10.000 forint értékű élelmiszercsomagot, és további 25 család részére adott nagyobb értékű anyagi támogatást, hogy átvészeljék ez a helyzetet.  A városvezető egyben örömét fejezte ki, hogy több munkanélkülivé vált lakos a járvány időszakban folyamatosan keresett helyi- és megyei szinten is állást.

A tájékoztatóból megtudhattuk, hogy a helyi gépjárműadó elvonás mellett, több adónem elvonása is súlyosan érinti a települést. Ez az összeg elérheti akár a százmillió forintot is! 

Bővebb információ az interjúban hallható! 

Macsári József polgármester úrral készült interjúnkat az alábbi linken tekinthetik meg!