Vita az 5G szolgáltatásról és a szeleskerti torony elbontása Szeghalmon

Szeghalmon lebontásra kerül a szeleskerti torony – tudatta hivatalos Facebook-oldalán Szeghalom Város Önkormányzata. A torony tulajdonosa a bontás kérelmét adta be a Magyar Nemzeti Hírközlési Hatósághoz, melynek engedélye 60 napon belül születhet meg. A hírnek rendkívül sokan örülnek a városban.  

Az 5G szolgáltatás már hevesebb indulatokat váltott ki a lakosságból, hiszen sokan azt gondolták, hogy a helyi képviselők hozták meg zárt ajtók mögött a létesítés döntését. Ezzel ellenben az önkormányzatnak nincs ráhatása, sem köze egy ilyen beruházáshoz. Az új generációs mobilhálózatok kiépítése kapcsán nagy az aggodalom és rendkívül sok kérdés merül fel, hogy az újabb, eddig még széles körben nem alkalmazott frekvenciasugárzás, mint az 5G gyakorol-e bármilyen káros hatást az emberi szervezetre.

Szeghalom Város Önkormányzata hűen elkötelezett minden környezet- és egészségkárosító hatású beruházás ellen, amely a közigazgatási területén történik! A hozzászólók véleménye is megoszlik az 5G-vel kapcsolatosan, hiszen sokan támogatják a fejlődést, mások aláírásgyűjtést kezdeményeznének a létesítés ellen.  

Fotó: Internet