Beköltöztek már az első lakók az Esély Otthonokba!

Márciustól foglalhatták el azok a vésztői fiatalok a két évre kapott lakásokat, akik a tavalyi esztendőben pályázatot nyújtottak be az Esély Otthon nevű programhoz.  

Az EFOP-1.2.11-16 kódszámú pályázat által azon 18-35 év közötti fiatal felnőttek számára segít, akik Vésztőn lakóhellyel rendelkeznek vagy Vésztőn kívánnak letelepedni, valamint akik foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkeznek Magyarország területén működő munkáltatónál, illetve a projekt keretében részt vettek egy személyre szabott felkészítésben, megismerkedtek a hazai és uniós pályázati programokkal, a pályázatírással és részt vettek műhelymunkában is. A lakást megpályázók vállalták, hogy szervezői, segítői lesznek a közösségi rendezvényeknek a településen, valamint megtakarítási számlát is nyitnak. A támogatást elnyerő pályázó a szerződésben megjelölt lakásnak 2 évig lehet bérlője. A lakhatásért lakbért nem kell fizetnie, csak az általa használt bérlemény rezsiköltségének megfizetésére köteles.

A Kossuth és Bajza utcai lakások már teljesen felszerelten, modern belsővel várták a lakóikat! A nyerteseknek csupán egy bőrönddel kellett érkezniük, hiszen minden berendezés, kényelmi eszköz adott volt számukra az ágyneműtől kezdve a bútorokig!  

Fotó: Vésztő Város Önkormányzat Hivatalos Facebook-oldala