Dévaványán csökkentett létszámmal fognak működni az óvodák a járvány miatt!

Dévaványa Város Önkormányzata közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatja Valánszki Róbert polgármester a lakosokat, hogy csökkentett gyermeklétszámmal valamennyi telephely nyitva fog tartani az elkövetkező időszakban. Döntését a DÁMK Intézményegységgel történt konzultáció után hozta meg, figyelembe véve a vezető és a dolgozók véleményét.  

Felmérés alapján a dolgozó szülők részéről óvodai ellátást 60 fő gyermek számára kellene biztosítani. A gyermekek összezsúfolása nem célszerű a járvány megelőzése érdekében, így a telephelyenkénti alacsonyabb létszámmal való nyitva tartás meggátolhatja a jelenlegi, már fennálló vírusfertőzések további terjedését (kötőhártya-gyulladás, hányás-hasmenés, bárányhimlő). A telephelyek más-más városrész óvodáztatását látják el, így az esetlegesen felbukkanó vírusfertőzés nem terjed tovább a többi városrészbe. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek kérhetik ugyan úgy a meleg étkeztetést, amennyiben a szülő nem dolgozik, és gyermeke otthon tartózkodik, amit az óvoda bejáratában vehetnek majd át ételhordóban.   

Mindemellett a városi intézmények gondoskodnak arról, hogy a rendkívüli munkarendnél az idősebb kollégák érdekeit vegyék figyelembe, valamint a gyermekek intézménybe történő eljuttatását és hazaszállítását ne a nagyszülők tegyék meg, hanem kérjenek meg idősebb rokonokat!