Elindult az eSZJA rendszer a NAV oldalán!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye alapján január 9-től minden aktuális személyi jövedelemadóval kapcsolatos bevallási információt elérhetünk a NAV honlapján! Azok, akik maguk kívánják elkészíteni adóbevallásukat, hozzáférhetnek a 19SZJA bevallás webes kitöltő programjához is. A netes kitöltő programot megtalálják a NAV eSZJA (https://eszja.nav.gov.hu) oldalon.

Az elkészített bevallásokat otthonról, kényelmesen, elektronikusan is betudják küldeni. A nyomtatvány kitölthető az általános nyomtatványkitöltő programmal vagy papíron. A papíralapú kitöltéshez a NAV eSZJA oldalról szükséges üres bevallási nyomtatványt és kitöltési útmutatót nyomtatni, de a nyomtatvány beszerezhető bármely NAV ügyfélszolgálaton is.  

Az adóhatóság idén is minden adózónak, egyéni vállalkozónak, mezőgazdasági őstermelőnek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélynek is készít adóbevallási tervezetet.  

Az szja-bevallási és befizetési határidő egységesen, valamennyi adózóra vonatkozóan 2020. május 20. 

Saját adóbevallási tervezetét megtekintheti március 15-től az Ügyfélkapun keresztül a www.nav.gov.hu és a www.magyarorszag.hu oldalon. 

Az, aki nem használ Ügyfélkaput, március 16-ig többféle módon, az adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezet postázását: 

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon (ebben a formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn), 
  • a NAV honlapján elérhető űrlapon, 
  • levélben, 
  • formanyomtatványon (BEVTERVK), 
  • telefonon a 1819-es hívószámon, 
  • személyesen az ügyfélszolgálatokon. 

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról idén is rendelkezhet elektronikus úton és papíralapon is. 

Bővebb információ és felvilágosítás a NAV oldalán és a területi adóhatóságon kérhető!