Táncházdélután Mahovics Tamással

Hagyományteremtés céljából tartottak első alkalommal Táncházdélutánt Vésztőn november 28-án, a délutáni órákban. Az összejövetelre az esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak! Nagyon sok anyuka és apuka kísérte el gyermekét, hogy részt tudjanak venni a havonta megrendezésre kerülő programon.  

A népi játékokat és a tánctanulást Mahovics Tamás, néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere tartja. A talpalávalót Nagy András Balázs vezetésével a Sárkányhúzó Zenekar szolgáltatta Szappanos Gábor és Csordás Mercédesz részvételével. Mahovics Tamás elmondta, hogy szeretnék, ha a táncházdélutánon sokan vennének részt egészen kicsiktől kezdve a nagyokig, amely reményeik szerint havonta fog megvalósulni nemcsak két órában, hanem hosszabb időtartamban!  

Első alkalommal megtanulhattuk A pozsonyi sétatéren megy a villamos című népdalt, valamint könnyen és gyorsan tanulható tánclépéseket sajátíthattunk el, kellő bemelegítés után! A rendkívül színes és egyben szórakoztató két óra nemcsak a táncnak kedvezett, hanem a kapcsolatteremtésnek is. Hiszen nincs is jobb egy olyan programnál, amely kellően szórakoztató, oktató, művészi és emberközeli! A program mezőségi népdalokkal ért véget.  

A szervezők várják továbbra is a résztvevőket! Az esemény következő időpontjáról a Sinka István Művelődési Központ oldalán tudnak tájékozódni!