Nagy sikerrel zajlott le a XX. Nefelejcs Est

Nagy készülődés előzte meg a huszadik alkalommal megrendezett Nefelejcs estet Vésztőn, melyet a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum vésztői telephelye, a Nefelejcs Otthon rendezett meg november 23-án. A rendezvény célja, hogy a társadalom befogadóvá váljon a fogyatékkal élőkkel szemben.

Az ünnepségen tiszteltét tette a város vezetése, az otthon lakói, dolgozói, támogatói és nagyon sok helyi érdeklődő. A rendezvény háziasszonya Hegyesi Bettina volt.

Tolnai Péter, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának tanácsnoka ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy örömére szolgál, hogy már huszonegy éve foglalkozik és vesz részt a fogyatékkal élők rendezvényein szerte a megyében. Külön kiemelte, hogy a gondozók, ápolók áldozatos munkájának köszönhetően fejlődnek az ellátottak és ez szeretet és törődés nélkül nem valósulhatna meg. Ezt követően hivatalosan is megnyitotta az estet.

Különleges módon, egy videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket Máté Roland, aki mély érzelemmel beszélt arról, hogy mennyit jelent a szeretet és a kedvesség, amelyet a Nefelejcs Otthon dolgozói és ellátottjai adtak a televíziós műsorvezető, riporter számára.

Az est során láthattuk ifj. Mahovics Tamás néptánc és Gurmai László tangóharmonikás bemutatóját. A Vésztői Mazsorett Együttes és az Alapfokú Művészeti Iskola társastánc tanulói adtak színes, táncra pezsdítő, latin ritmusokkal szórakoztató műsort, majd a Kis Bálint Református Általános Iskola Citera- és Furulyazenekara szórakoztatta a nagyérdeműt. Művészi fellépőként láthattuk Kaszai Erikát, Megyeriné Hodos Szilviát és Tóth Istvánt, akik gyönyörű verseket szavaltak. Hónapok, hetek óta gyakoroltak a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum okányi, dévaványai és a vésztői ellátottjai, akik művészi, szórakoztató előadásukkal lopták magukat az emberek szívébe!

A fantasztikus előadások, műsorszámok után lehetőség nyílt adományozásra, valamint az ellátottakkal, a vezetőkkel és a szolgáltató centrum dolgozóival való közös beszélgetésre és ismerkedésre.