X. GurulVánya – Autómentes napot tartottak Dévaványán

Idén is megrendezésre került a Gurulványa, amely már tizedik alkalommal hívja fel a figyelmet nemcsak a környezettudatosságra, hanem az egészség megőrzés fontosságára is.

Fotó: Ambruzs-Szabó József

Az Európai Autómentes Napon Dévaványa városa is rengeteg érdekes programot, kulturális előadást és szórakozást kínált! A délelőtt folyamán váradás, interaktív sportbemutató, népi játékok vártak az érdeklődőkre. Kora délután a kilátogatók veterán és egyedi bicikliket tekinthettek meg, egészségügyi felmérésben vehettek részt, valamint díszíthették a kerékpárjukat is.

A nagyszínpadon Triál biciklis bemutatót tekinthettünk meg, majd Katus Attilával aerobikozhattunk. Dévaványa város első embere, Valánszki Róbert is köszöntötte az Autómentes napon résztvevőket, majd elrajtolt a X. GurulVánya biciklis felvonulás is, közel 800 fővel. Idén először koncertekkel bővítették a programok sorozatát, amely iránt hatalmas volt az érdeklődés.   

Este 19 órától az USNK csapata szórakoztatta a kilátogatókat, majd őket követte a Magna Cum Laude fergeteges hangulatú koncertje. A sort Dj. Coby és Dj. Hlásznyik folytatta, majd a napot Essemm zárta!