Szorgos kis kezek magvalták a szilvát a Vésztői Tájházban

Azt már tudjuk, hogy a szilvának milyen jótékony hatásai vannak az ember egészségére, de nagyon sok óvodás és kisiskolás nincs tisztában azzal, mi fán terem a szilva vagy éppen hogyan is készül a lekvár!

Szeptember 12-én, a Vésztői Tájházban a Szabó Pál Általános Iskola elsősei, valamint a vésztői óvodások segítették a Tájház dolgozóinak a munkáját a szilva magvalással, hogy a holnapi nap folyamán közösen készítsék el az egész évben felhasználásra kerülő finom lekvárt!  

A gyerekek már javában magvalják a szilvákat a lekvárfőzéshez!

A munka a pajtában családias hangulatban telt. Tölcsér Erzsébet, a Vésztői Tájház munkatársa beszélt a kicsiknek a magvalás folyamatáról, a szilva felhasználásáról, valamint arról, hogy miként fogják elkészíteni az üstben az ízletes csemegét.  

A Képen: Tölcsér Erzsébet, a Vésztői Tájház munkatársa.

A gyümölcs tisztítását és a magvalását mindig a főzést megelőző napon célszerű végezni, hiszen sok idő, míg a gyümölcs lekvárrá fő. Nagyon jó számunkra, hogy a gyerekek segítenek, mert így tudják, hogy mi ez és mit készítenek a szilvából – mesélte Tölcsér Erzsébet, a Vésztői Tájház munkatársa.  

A szorgos kezű gyerkőcöknek a kiváló segítséget ízletes csörögével hálálták meg a Tájház munkatársai!