Az Arnold Classicon izgulhatunk Balog Nátánért

Három nap van hátra a 2019-es Arnold Classic Europe versenyig, melyen az ifjúsági, Európa- és világrekorddal büszkélkedő vésztői fekvenyomó, Balog Nátán is megméretteti magát szeptember 20-án, délben. A verseny helyszíne a festői szépségű Barcelona lesz. A Magyar Erőemelő Szövetség válogatott versenyzője, a 18 éves Balog Nátán open összevont kategóriában kel versenybe.  

“Heti 5-6 alkalommal 1,5-2 órákat töltöttem edzéssel. Semmiről nem kellett lemondanom, mindenre volt időm, az étrendemen sem változtattam. Ez a fekvenyomó verseny azért különleges, mivel itt nincsenek kategóriák. Minden korosztály és súlycsoport együtt versenyez és egy pontozás alapján rangsorolnak. Nagy öröm lenne számomra, ha a dobogón tudnék végezni, hiszen ez az első ilyen jellegű versenyem. Az edzőmmel Berke Lóránddal utazom ki, valamint még egy pár válogatott taggal. A verseny mellett hatalmas vágyam még találkozni a verseny szervezőjével és névadójával, Arnold Schwarzeneggerrel” – fogalmazott Balog Nátán, a Marvel Team kiváló fekvenyomója.   

A Marvel Team SE vezetőjét, fekvenyomó, testépítő bajnokát, Berke Lórándot is megkérdeztük Nátán indulásával kapcsolatban. Mint mondta: “A tokiói világbajnokság után döntöttük el, hogy Nátán felkészül az Arnold Classicra. Nátán lesz a legfiatalabb és a legkönnyebb a mezőnyben.  A Magyar Erőemelő Szövetség válogatott versenyzője, Nátán két hónapja készül a versenyre, nagyon jó erőben van. A Marvel Team SE fő támogatója a Vésztő Város Önkormányzat! Molnár Sándor polgármester úrnak is nagyon sokat köszönhetünk, szinte a kezdetek óta segíti egyesületünket! Több támogatója is van egyesületünknek, akik évek óta töretlenül segítik egyesületünket és sportolóinkat egy-egy nemzetközi versenyre való felkészülésben!” 

A 2019. szeptember 20-22. között megrendezésre kerülő versenyen Európa legjobb versenyzői kelnek harcba a rangos elismerésekért, és több mint negyven sportág mutatkozik be a nagyközönség számára. Természetesen a verseny névadójával, Arnold Schwarzeneggerrel is találkozhatnak a szerencsések. Az Arnold Classic harmincéves jubileumát ünnepli idén, hiszen az első versenyt 1989-ben rendezték meg. Az Arnold Classic Európában, Ausztráliában, Brazíliában és Afrikában is megrendezésre kerül.  

A versenyt élőben az alábbi linken tekinthetik meg: https://www.youtube.com/user/thegoodlifttv 

A versenyről még többet a https://arnoldclassiceurope.es/ oldalon tudhatnak meg!  

Szurkoljunk együtt Nátánnak!