Napsütés, koncertek és Mágori Sör – Idén is nagy sikerrel zárult a Mágori Fesztivál

A természet lágy ölén rendezték meg ismételten nagy sikerrel a Mágori Fesztivált, amelyre az országból mindenfelől érkeztek kicsik, nagyok, felnőttek, idősek és családok. Mindenki egy céllal érkezett, hogy jól érezze magát. A hazai zenei paletta minden szegmense megtalálható volt a 2019-es fesztiválon, ahol a festői szépségű dombos területen közel ötezer ember gyűlt össze.  

Az eleve mesébe illő táj a vizuális elemekkel, fényjátékokkal kiegészülve méltó alaphangulatot teremtett a fesztiválnak. Ebben az évben is különösen nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a programok összeállításánál a sokszínűségre. Idén XIX. alkalommal került megrendezésre a Sárréti birkapörköltfőző verseny, kilencedik alkalommal rajtolt el a Hagyományos Ételek Főzőversenye. Megrendezésre került az I. Vésztői Süteménymustra és már nyolcadik alkalommal tombolhattunk a Mágori House Fesztiválon.  

Legtöbben a zene miatt érkeztek. A rajongók együtt taposták a földet a dübörgő ritmusokra. Olyan előadók szolgáltatták a talpalávalót, mint a Piramis, Bye Alex és a Slepp vagy Ganxta Zolee és a Kartel, akik méltóképpen zárták a nagyszínpad programját vasárnap este.   

Számos helyszín kínált változatos kikapcsolódási lehetőséget Mágoron, ahol mindenki megtalálhatta a számára leginkább testhezállót. Kifejezetten gyerekbarátnak bizonyultak a programok, hiszen volt pónilovaglás, arcfestés, trambulin, kalandpark, csónakázás és vidámpark.  

Augusztus 16-án elsőként a Match Boys állt a nagy színpadra, akik az 50- 60-as évek rock and roll, rockabillyswing és country slágereivel hangolták táncra és jókedvre a közönséget. A rock hangulatát és dalait tovább folytatva a Rockless Roses következett, akik a Guns ‘N’ Roses teljes koncert repertoárjával és a tagok élethű másaival repítették vissza a közönséget a ’90-es évekbe. 

A Piramis zenekara

Az est sztárvendége a Piramis zenekara volt, akik 1974 óta Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb hard rock együttese. A fantasztikus koncert után az Antovszki Band szórakoztatta a kilátogatókat. Az estet egy különleges led-show és folyékony tűzijáték tette pompássá! 

Mágori Fesztivál második napja kora reggel rajtolt el, hiszen megrendezésre került a XIX. Sárréti birkapörköltfőző verseny, a IX. Hagyományos ételek főzőversenye és az első Vésztői Süteménymustra is. 
Közel negyven csapat mérte össze főzőtudását. Szerencsére nem az eredmény számított a csapatoknak, hanem a jókedv, a szórakozás, a kikapcsolódás és természetesen a finom pörkölt. Az ország több pontjáról érkeztek Mágorra a versenyzők, családtagok, barátok, látogatók. A legmesszebbről érkezett látogató a Vésztő-Történelmi Emlékhely egykori vezetője volt, aki egészen Ausztráliából tért haza pihenni a családjához. 

Amíg főtt az étel a bográcsokban, addig a Dalma Dance Klub és a Szeghalmi Történelmi Lőegylet szórakoztatta az érdeklődőket, valamint Molnár Sándor, a település első embere igazán ízletes vésztői pálinkával kínálta körbe a versenyző csapatokat.

Délben megszenteltük Juhász Sándor tiszteletessel, dr. Kovács József országgyűlési képviselővel és Molnár Sándor polgármesterrel Vésztő kenyerét is, melyet vésztői alapanyagokból, helyi termelők és helyi emberek sütöttek már hajnal óta a kilátogatók számára. 

Kép forrása: Sinka István Művelődési Központ

Nagy sikert aratott ‘AMISÖRÜNK’ is, azaz a Mágori Sör, amely négyféle ízével csábította és bódította el a nagyérdeműt! 

A képen Molnár Sándor polgármester és Szabó Gézáné alpolgármester asszony.

Két bogrács saját recept alapján készült, különleges ízvilágú birkapörköltet főzött Vésztő város polgármestere Molnár Sándor is, aki az adakozó kedvű vendégeknek kínálta pörköltjét, hogy a felkínált adományokból segíteni tudják a Vésztői Sérült Gyermekek Egyesületét. 

A kulturális rendezvények sora itt még nem ért végett. A kis színpadon Johnny Moonlight szórakoztatta az érdeklődőket, majd az erős emberek vetélkedője vette kezdetét. Miután megtaláltuk Sárrét Toldiját, Magyarország legerősebb embere, Fekete László és fiai tartottak bemutatót a kíváncsiskodóknak.A főzőversenyek és a süteménymustra eredményhirdetése is kihirdetésre került, amelyet a csapatok izgatottan vártak már! Az Önök jóvoltából 110.000 Forint gyűlt össze a Vésztői Sérült Gyermekek Egyesületének, akik a pénzt konyhai eszközök beszerzésére fordítják. 

A délután során a Dóri Zumba Team és a Vésztői Mazsorett Együttes tagjai buzdították táncra az embereket. 
Az est folyamán fantasztikus hangjával varázsolt el minket Csüllög Edina és az Ugyebár Zenekara, majd a tinilányok legnagyobb örömére Bye Alex és a Slepp nyomott egy igazán pörgős koncertet.Az éjszakát a VIII. Mágori House Fesztivál zárta. 

Mágori dombok tövében augusztus 18-án, vasárnap véget ért a Mágori Fesztivál, mely már harminc éve, évről-évre a vésztőiek és a környékbeli lakosok kedvenc rendezvénye! A záró napon a Romantic szórakoztatta a közönséget, élükön Győzővel, aki táncolt és önmagát adta rajongóinak. Miután mindenki érezte szerelmének bőre illatát, Kaczor Ferenc szerelmes dalaival varázsolt el mindenkit!

A képen Ganxta Zolee és a Kartel

A romantikus dalok után egy igazi, visszafogottnak nem igen nevezhető csapat, Ganxta Zolee és a Kartel adott egy igazán energikus koncertet!

Az estet tűzijátékkal és retro diszkóval zárták a szervezők! A hely különleges atmoszférájának és élményadásának köszönhetően mindenki megtalálhatta a kedvére való szórakozást a három nap alatt. 

Köszönjük a Vésztői Polgárőröknek az őrző-védő felügyeletet, a Sinka István Művelődési Központ takarítóinak és a város közmunkásainak a kitartó fáradozást, mely által mindig tiszta volt a rendezvény helyszíne, a szervezőknek a remek programokat és Máté Rolandnak a fantasztikusan szórakoztató műsorvezetést!   

 További képeket Facebook oldalunkon találnak!