Az égboltot fürkészhették a kilátogatók – Tudományos előadások a Csillaghullás Éjszakáján

Ismét csillaghullásban gyönyörködhettünk Vésztő-Mágoron 2019. augusztus 10-én, hiszen augusztus a hullócsillagok hónapja. Ezen a napon is sokan voltak kíváncsiak az égbolt csodálatos színházára, amely a Csillagszekér Planetárium által jelent meg.  

A Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum által szervezett programra kicsik és nagyok egyformán kíváncsiak voltak, hiszen kinek ne lenne legalább egy kívánsága, ha meglát egy hullócsillagot? Az esemény rendkívül színes volt. Simogathattunk meteoritokat, távcsövön keresztül kémlelhettük az eget, tudományos kísérleteket láthattunk, és rendkívül sok mindent tudhattunk meg a hullócsillagokról. 

Kép forrása: Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum

A csillagvizsgáló környékén bárki szabadon letelepedhetett, és gyönyörködhetett éjfélig az elénk táruló csodaszép látványban. A Perseidák meteorraj egészen augusztus 20-ig lesz megfigyelhető. A jelenség maximuma augusztus 12. és 13. éjszakájára esik. Ilyenkor óránként száznál is több meteor látható az égbolton. A legjobb időszak a megfigyelésre éjjel egy órától egészen világosodásig tart, hiszen ekkor érdemes fürkészni az égboltot, számlálni a csillagokat, valamint kívánni magunknak vagy szeretteinknek!