Sajtótájékoztató Gyulán Georg Spöttle részvételével

Gyulán a Fidesz székházban sajtótájékoztató várta a média képviselőit 2019. május 22-én. A sajtótájékoztatón részt vett Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Alt Norbert, valamint Kónya István Gyula város alpolgármesterei.  Dr. Kovács József országgyűlési képviselő nyitotta meg a sajtótájékoztatót. Köszöntőjében kiemelte, hogy a május 26-i Európa Parlamenti választás különösen fontos abból a szempontból, hogy Magyarország bevándorló ország lesz-e vagy sem.  

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő tájékoztatásában elmondta, hogy rendőri szemmel nézi a migrációt és látja, milyen negatív vetületei vannak. Ezen tényeket nemcsak a személyes benyomásai, tapasztalatai miatt állítja, hanem a 2018-as német bűnügyi statisztikák is igazolják. Tájékoztatásában kiemelte, hogy különösen elrettenti, hogy a szexuális bűncselekmények nem csökkentek, hanem 42%-kal nőttek egy éven belül, emiatt 2750 nőt erőszakoltak meg és 283 rablógyilkosságot követtek el migrációs hátterű emberek Németországban. A bűnelkövetések száma sokkal jobban rettegésben tartja a német állampolgárokat, mint a terrorfenyegetettség.  

Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő

Az is kiderült Georg Spöttle tájékoztatásából, hogy a migrációs hátterű emberek napi 1900 bűncselekményt követnek el, emiatt 200 ezer felett van már a bűncselekmények száma Németországban. Ez azért fontos, mert a német kriminológiában még nem volt ennyire aggasztó a helyzet. Az idős emberek is veszélyben érzik magukat, valamint a migráció okozta növekedés Németországban azt eredményezi, hogy a német városok is közel-keletiek kezdenek lenni és a születések száma a német állampolgároknál 0,9; míg a nem német állampolgárok születési rátája 3,4-et is eléri, emiatt 2030-ra a német lakosok száma 50%-ra eshet vissza.  

A biztonságpolitikai szakértő kiemelte, hogy a kormány meghozta azt a jó döntést, hogy 2015-ben felépítette az ideiglenes technikai határzárat Magyarországon. Gyula város alpolgármestere, Alt Norbert elmondta, hogy a vasárnapi választás nemcsak rólunk szól, hanem Európáról is. 

Videónkat az alábbi linken tekinthetik meg!