Ingyenes szűrővizsgálat és tanácsadás az EFOP-1.5.3-as pályázat keretén belül

“Humán közszolgáltatások fejlesztése Vésztőn és a környező településeken” címmel nyert támogatást Vésztő városa az EFOP-1.5.3-16 számú pályázaton. A pályázat keretében a vésztői lakosok ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a Sarkadi Járóbeteg Szakellátó Központban, ezáltal csökkennek a területi különbségek a humán minőségi közszolgáltatások tekintetében és elindul a társadalmi felzárkózás folyamata is.

A szűrővizsgálat önkéntes és ingyenes. A pályázaton minden vésztői lakos részt vehet, aki rendelkezik bejelentett állandó lakcímmel. Minden héten szerdán indul egy kisbusz 13.00-kor a Sinka István Művelődési Központ melletti parkolóból. A szakellátás és a kivizsgálás a Sarkadi Járóbeteg Szakellátó Központban történik. A szolgáltatást igénybe vevők többek között kérhetnek vérnyomás; véroxigénszint; koleszterinszint; vércukorszint mérést; látásvizsgálatot, hallásvizsgálatot szakorvos biztosításával; csontsűrűségmérést, valamint testtömeg index kiszámítást és egyéni tanácsadást – tudtuk meg Endreszné Fehér Erikától, a Vésztő Városi Önkormányzat munkatársától, esetmenedzserétől.

Endreszné Fehér Erika, esetmenedzser

A vizsgálatokra mindenki köteles a TAJ-kártyáját vinni. Előzetes információ és személyes jelentkezés a Vésztő Városi Könyvtár feletti, 2. emeleti irodában lehetséges vagy telefonon, Forrás Máriánál érdeklődhetnek a 06-70/626-8345-ös telefonszámon. 

A szerkesztett videót az alábbi linken tekinthetik meg!