Szeghalom városa legnagyobb adózóit köszöntötte!

Szeghalom városa állófogadás keretében köszönti minden évben a városban tevékenykedő, kiemelt adózókat, munkáltatókat! Idén is sor került az ünnepségre, amelyet a Polgármesteri Hivatalban tartottak 2019. február 22-én. 

Az ünnepségen beszédet és köszönetet mondott Macsári József, Szeghalom Város polgármestere. Mint mondta, minden évben közel 420 millió Forintot szed be az önkormányzat a helyi adókból, amely építményadóból, iparűzési adóból, és gépjárműadóból tevődik össze. A helyi cégeknek, vállalkozásoknak köszönhetően egyre több szeghalmi lakost tudnak a vállalkozások foglalkoztatni!

A polgármester ismertette, hogy mire költötték el tavaly a befolyt adóforintokat. Ezen fejlesztések a következők voltak, mint az Ady Endre úti konyha teljes felújítása; a Tildy Zoltán Általános Iskola telephelyén ablakokat cseréltek; játszóteret építettek; kerékpárutat és kondiparkot is létrehoztak a sport szerelmeseinek.

Természetesen az önkormányzat gondoskodik lakosairól és segítséget nyújt minden évben a rászoruló családoknak, időseknek, civileknek. Fűtési és pénzbeli támogatást, valamint természetbeli támogatást nyújtottak közel ötven család számára és még nagyon sok másra fordítja az önkormányzat a befolyt forintokat, amely a város fejlődését és az életminőséget javítja a településen.

Szeghalom abban a szerencsés helyzetben van, hogy hitel és kötvény kibocsátása nélkül is sikeresen tud működni a befolyt adók jóvoltából. A polgármester úr tájékoztatta a megjelenteket a 2019. évre vonatkozó tervekről, amelyet az önkormányzat kíván megvalósítani Szeghalom Város fejlődéséért.

Macsári József, Szeghalom Város polgármestere