KSTV – Szeghalom Majális

Április 30-án, hétfőn Majálist ünnepeltek Szeghalmon a Szabadság téren! Sokféle programmal készültek a szervezők: volt főzőverseny, ugrálóvár, arcfestés, vásárosok, vidámpark.

A délelőtt folyamán a programot a Sárrét Népdalkör kezdte meg. „Jó ebédhez szól a nóta” – a Békési Fiúk szórakoztattak, míg a hallgatóság elfogyasztotta az ebédjét. Fél háromkor kihirdetésre került az immáron hagyománnyá vált pörkölt és gulyásfőző verseny eredménye, melyre idén 21 csapat nevezett be. A zsűri tagjai között volt Macsári József polgármester úr, dr. Pénzely Erika jegyző asszony, Elek Gyula és Nagyné Hajdú Erzsébet igazgató asszony. Az alábbi eredmények születtek:

Gulyás kategóriában  

III. helyezést ért el a Lebbencshasúak csapata;
II. helyezést ért el a szeghalmi Hagyományőrző Egyesület,
I. helyezett pedig a Sós Büfé 1. csapata lett.

Pörkölt kategóriában is díjazta a zsűri a csapatokat:

III. helyezett a Bográcsbanda lett,
II. helyezést az Önkormányzat 2. csapata érte el,
I. helyezett lett a Kitnet csapat.

Idén is átadták a vándordíjat, az „Első magyar fehérasztal lovagrend díszserlegét”, melyet a díjazottnak egy évig kell megőriznie, és a következő évben újra kiosztásra kerül. Most a Szántó Zsolt vezette SZB-BAU Kft. csapat érdemelte ki a serleget. Gratulálunk a díjazottaknak!

A délután folyamán a nagyszínpadon fellépett a békési Príma díjas Belencéres Néptáncegyüttes. Utánuk következett a The Bits – Beatles emlékzenekara, hihetetlen hangulatot teremtve a városban.

Sötétedéskor a szokásokhoz híven fáklyával vonultak fel a város lakói. A menet a Művelődési ház előtt indult, végig vonultak a Tildy Zoltán utcán, elhaladtak a Fáy – úti óvoda előtt s végül a Dózsa György utcán át visszajutottak a Szabadság térre.

Hatalmas tömeget vonzott be a környező településekről is a Lord, kik több, mint 40 éve járják az országot, s adnak koncertet. A rock koncertet követően a Hestia Tűz- és Fényzsonglőr csoport egy igen látványos bemutatóval készült az estére. A két lányból és egy fiúból álló csoport rendkívül mozgalmas, dinamikus és erotikus koreográfiát tárt a nézők szeme elé.

A majálist egy hatalmas buli zárta Dj. Olival. 2018-ban is rengeteg szép emlékkel gazdagodhattak azok, akik ellátogattak a szeghalmi Majálisra.

Videó az alábbi linken!

Írta: Kiss Adrienn