KSTV – Szeghalom Anyák napi ünnepsége

A hagyományokhoz híven idén is Szeghalmon, 2018. május 2-án anyáknapi ünnepséget tartottak a Művelődési Központban. A több, mint tíz éves múlttal rendelkező eseményt idén is a szeghalmi Búzavirág Nyugdíjas Egyesület, a szeghalmi mazsorettek és a Tildy Zoltán Általános iskola diákjai szervezték. Ebben az évben az óvodások is csatlakoztak és színesítették a programot.

Az ünnepség elején Macsári József, Szeghalom város polgármestere köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat. A szokásokhoz híven a legnagyobb családfával rendelkező édesanyát, nagymamát egy csokor virág átadásával üdvözölte a polgármester. Idén a Búzavirág Nyugdíjas Klub egyik tagjára, Kovács Sándornére esett a választás, akinek négy gyermeke, kilenc unokája és két fogadott unokája van. Elmondása szerint “nagyon nagy boldogság, ha összejön a család”.

Az ünnepi műsor első fellépője a Tildy Zoltán 6. osztályos tanulója, Kovács Csenge volt, aki Vecchi: Néked zeng ez a dal című dalocskát énekelte. Utána a szeghalmi Tündérkert óvoda öt óvodása versekkel köszöntötte az édesanyákat. Őket a szeghalmi Búzavirág Nyugdíjas Egyesület énekkara anyáknapi csokorral követte. Répási Erika és Vásárhelyi Ildikó tanárnő által felkészített 1. osztályosok dalos, verses összeállítása volt ezután hallható, akik első fellépésük ellenére nagyon ügyesen szerepeltek. Gila Károly, az Egyesület tagja, szavalta el József Attila: Mama című versét, majd a Macskinné Pór Erzsébet által vezetett mazsorett csoportok léptek színpadra. A táncos produkciók után Tóth Lajosné, Terike a Búzavirág Nyugdíjas Egyesület tagja saját versét szavalta el Anyám címmel. Bartis Márton, önkormányzati képviselő Kibédi Ervin: Ahogy a napok rövidülnek című versét szavalta el a hallgatóságnak.

A rendezvény végén csokorral köszönték meg a felkészítő pedagógusok szorgalmas munkáját, majd egy kis megvendégelésre invitáltak a szervezők mindenkit. Megható, érzelmekkel teli programot láthattak az érdeklődők.

Videó az alábbi linken!

Írta: Kiss Adrienn