„Bazi nagy kamu lagzi” a Vidra Tanyán

A mesék végén a herceg megérkezik fehér lován, megmenti szíve királynőjét, ezután hetedhét országra szóló lakodalmat csapnak, majd boldogan élnek, míg meg nem halnak! Mindenki azt szeretné, hogy az ő saját esküvője legyen a világon a legszebb! Természetesen ez ma már kivitelezhető mindenki számára, csupán kellő pénz kell hozzá.  

Beköszöntött a tavasz, így megkezdődött a 2018-as év esküvői szezonja. Ez alkalommal az első „Bazi nagy kamu lagzira” látogattunk ki 2018. április 14-én. A kamu lagzinak a Vidra Tanya adott helyet. A helyszínen gyönyörű esküvői dekorációk nyűgözték le a kilátogató vendégeket idilli környezetben.  A különböző szolgáltatók lehetőséget kaptak, hogy bemutassák szolgáltatásaikat. A főszervező dr. Tabiné Seprenyi Magdolna és Fábián Béla, a Vidra Tanya tulajdonosai. Dr. Tabiné Seprenyi Magdolna elmondta, hogy figyelemfelkeltés volt az elsődleges céljuk a rendezvénnyel, amely segítséget és teljeskörű szolgáltatást kínál minden házasulandó pár számára.

Az esküvő egyik legfontosabb momentuma, amikor meglátjuk a menyasszonyt a menyasszonyi ruhájában tündökölve. Ragyogás, pompa, csipke, hagyomány és olykor túlzás is előfordul a ruháknál. Szűcs Irént, a vésztői Korall Divatház tulajdonosát kérdeztük a 2018-as év menyasszonyi ruha trendjeiről. Természetesen a ruha vásárlás az esküvő egyik sarkalatos pontja. Aki nem teheti meg, hogy menyasszonyi ruhát vásároljon, az kölcsönözhet is. Szeghalmon Hajdú Károlyné segítséget kérhetik a menyasszonyok a Klára szalonban. 
A kiállításon az öltönyökből sem volt hiány. A vőlegény megfelelő öltözetéről beszélt a békéscsabai Clemont Férfidivat vezetője, Csuvadszki János.

Évek óta egyre inkább egyedibbek a karikagyűrűk és a csokrok is. A virágkötők már a legkülönfélébb anyagokat, virágokat használják a menyasszonyi csokor készítéséhez. Természetesen még mindig a rózsát kérik leggyakrabban csokrukba a hölgyek. Egyre elterjedtebb már az orhidea is vagy ennek a kétfajta virágnak a kombinációja némi zölddel.  A megannyi új esküvői trend és őrület valószínűleg sokakat az őrületbe kergethet. Manapság egyre nagyobb teret kapnak az utánozhatatlan dekorációk, amelyek ténylegesen is egyediek és rendhagyóak. Ilyen ünnepi látványként dominálhatnak a látványos abroszok, a selyem és a szatén textilek, a modern és minimalista esküvői dekorálások, mint a LED-es esküvői látványelemek. Névre szóló személyes ajándékként is egyre inkább feltűnt az elmúlt időben a személyes szavak nélküli üzenetek festett táblákon vagy köveken.  A lakodalmak kihagyhatatlan eleme, hogy egy vőfély kísérje a párt és szórakoztassa a násznépet. A vőfélységről beszélt Lánczi Csaba, Turi Lajos, Kiss János és Barbi Zsolt. A menyasszony tökéletes megjelenésében a hozzáillő smink dominál. A menyasszony sminkjét Bak Ildikó vésztői sminkes készítette. A középkorban a fehér esküvői torta a menyasszony gazdagságát és tisztaságát jellemezte. Egyre gyakoribbak a színes torták is. A kamu lagzin egyedüli kiállítóként a körösladányi Gál Cukrászat jelent meg. A testvérpár családi vállalkozásban üzemelteti cukrászatukat. Az esküvői tortákról és az újdonságokról kérdeztük Nánásiné Gál Mónikát és Ombodiné Gál Katalint.

Egy lagzi nem lagzi igazi lakodalmas ételek nélkül sem! Az ünneplő pár és a násznép is megkezdte hajnalig tartó buliját!  Az est folyamán tiszteletét tette Molnár Sándor Vésztő Város polgármestere is, aki az esemény fontosságáról beszélt számukra. És, hogy mi várt a kilátogató vendégekre? Önfeledt jókedv, pompás ruhák, virágköltemények, dekorációk, finomabbnál-finomabb ételek, esküvői torták, kedves szolgáltatók, egyszóval egy fantasztikus élménydömping!  

Köszönjük a képeket a Katók Fotóstúdiónak!

Videónkat az alábbi linken tekinthetik meg!