„Családi kör a Múzeumban!”

A Gyomaendrődi Család-és Gyermekjóléti Központ szervezése által került megrendezésre 2018. március 07-én a „Családi kör a Múzeumban!” elnevezésű rendkívüli esemény. A Családi kört 1974-től 1994-ig vetítették a Magyar Televízióban. Ezt a műsort elevenítették fel Dévaványán a Helytörténeti Gyűjtemény Múzeumában.  

A különböző társadalmi és pedagógiai problémákat felvonultató jeleneteket a nézők megvitathatták egy meghívott pszichológus szakértővel. Az adott témához kapcsolódó rövid példajeleneteket a Jókai Színház színészei játszották el.  Láthattunk rövid jelenetet a drogfogyasztás problémájáról; a családon belüli szerepek átformálódásáról; iskolai szegregációról és családon belüli erőszakról is.  A műsor végén a színészek közösen együtt beszélték át a jelenlévőkkel az adott és  a jelenetben megélt szituációkat.  

Felhívjuk kedves Nézőink figyelmét, hogy a következő műsorszám a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz, továbbá a személyiséget károsító erőszakos magatartásmintát mutat be! 

 További képeket Facebook oldalunkon találnak!

Videó összeállításunkat az alábbi linken tekinthetik meg!