Vállalkozói, gazdasági sajtótájékoztató Sarkadon

2018. január 26-án a késő délutáni órákban rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak Sarkadon, amelyen részt vett Sarkad Város polgármestere, Mokán István, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, Csepreghy Nándor és a térség országgyűlési képviselője, Dr. Takács József. 

Mokán István köszöntette a megjelenteket, majd átadta a szót a parlamenti államtitkárnak, Csepreghy Nándornak.  

Csepreghy Nándor, mint mondta – 2010 óta Magyarországnak, Orbán Viktor személyében olyan miniszterelnöke van, aki segíti a közbeszerzéseket, támogatja a vállalkozásokat. Ezt követően az elmúlt nyolc évet summázta. Elmondta – gazdasági növekedés vette kezdetét, csökkent az államadósság, a munkanélküliség 4% alá süllyedt, Magyarország visszafizette tartozását a Nemzetközi Valuta Alapnak, a kormány hozzájárult a bérnövekedéshez, valamint ma Magyarország a legstabilabban növekvő európai országnak számít. 

A miniszterhelyettes beszéde után Dr. Takács József országgyűlési képviselő úr gondolatait hallgathattuk meg. Beszédéből megtudtuk, hogy a 2010 előtti időszak problematikus volt a pályázatok miatt. Várhatóan 600 milliárd forinttal több lesz az adóbevétel, valamint komoly fejlesztések, beruházások fognak megvalósulni a közeljövőben.  

A sajtótájékoztatóról készült videó összefoglalónkat az alábbi linket tekinthetik meg!