Mézes napok Vésztőn

Egy évtizede már, hogy mézes napi műsorral kedveskedik kicsiknek és nagyoknak a Vésztői Tájház. Idén sem maradhatott el eme csodás mézes nap diafilmvetítéssel, mézeskalács sütéssel és népdal tanulással egybekötve. A rendezvény két napon keresztül zajlott 2017. december 04-én és 5-én.  A programon Vésztő iskolásai és óvodásai vettek részt. Meglepetésként a Télapó várta a gyerekeket!

Az édesszájú diákok az adventi készülődés jegyében mézeskalácsot süthettek és díszíthettek. Bár a díszítés nem egyszerű feladat, ezért a vállalkozó kedvű csemeték megnézhették, hogyan készül Baloghné Szentesi Beáta dolgos keze alatt az ízletes csemege.  Mindenki kapott mézeskalácsot. Ezen kívül kóstolót is ettek, finom, meleg teával kortyolgatva.  

A jó hangulat sem maradhatott el! A talpalávalót a Sárkányhúzó zenekar adta. A zenés foglalkozáson népdalt tanultak, és megismerkedtek a népi hagyományos juhász viselettel Mahovics Tamás néptáncpedagógus által. Kicsik és nagyok közösen daloltak, tapsoltak, és nagyokat kacagtak! 

Míg az egyik teremben Betlehemes játékokat játszottak, addig a másik teremben a kemence mellett Jancsi és Juliska történetét hallhattuk és láthattuk Pap Mihályné, Margitka néni felolvasásában. Szemmel láthatóan nagyon érdeklődőek voltak a gyerekek. Ezt követően megtanulhattak egy egyszerű, de annál szebb karácsonyi dísz készítését.  

További képeket a Mézes napról Facebook oldalunkon találnak!

A mézes napról készített videó összeállításunkat az alábbi linken tekinthetik meg!