Márton napi libaságok

„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. Országszerte megrendezésre kerülnek a Márton napi vigasságok.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg Vésztő Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Szabó Pál Általános Iskola közös programját, a Márton napi libaszépségversenyt mulatsággal egybekötve.   A megemlékezés első állomása a Vésztői Tájház volt. Itt került megrendezésre a libaszépségverseny.  

Lámpás felvonulás vette kezdetét a város főteréig. A felvonuláson a gyermekek és kisgyermekes családok vettek részt. A főtérre érkezve Tölcsér Jánosné, a Szabó Pál Általános Iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta mit jelent a Márton nap, illetve ismertette, milyen német nyelvű előadással és néptánccal kedveskedtek a mai napra a tanulók.  

A német nemzetiségű tanulók Márton napi műsorát Lázár Attiláné tanította be, a néptánc koreográfiát Mahovics Tamás.  

Kihirdetésre került a libaszépségverseny eredménye.  A verseny díjazottjai: Berényi Lilien és Berényi Levente. Őket követte Bezsei Flóra. Az első helyezett Szajkó Péter és Szajkó Adrienn Gedeon nevű libája lett.  

A műsor után mindenkit vendégül láttak. A menü libazsíros kenyér lilahagymával, forralt bor és tea volt.  Bízzunk a hiedelemben, hogy a következő esztendőben is bőven lesz mit fogyasztani mindenkinek!  

További képeket Facebook oldalunkon találnak! 

A Márton napi  videó összeállításunk az alábbi linken érhető el!