KSTV – Idén is megrendezésre került a Platán Piknik Vésztőn

Hetedik alkalommal került megrendezésre idén a Platán Piknik elnevezésű pünkösdi sokadalom Vésztőn, melyen kicsik és nagyok is találhattak érdekes programokat!

Immáron hetedik alkalommal került megrendezésre a vésztői templomkertben, 2017. június 5-én, pünkösd másnapján, a Platán Piknik megnevezésű pünkösdi sokadalom rendezvény, melyet a Kis Bálint Református Általános Iskola rendezett meg. A délelőtt folyamán ünnepi, zenés istentisztelet, konfirmáció, valamint  az 5-25-50 éve konfirmáltak találkozójával kezdődött, a Vésztői Református Egyházközség templomában.


Ezt követően, a templomkertben, különböző színpadi műsorok, többek között ének, zene és tánc előadásokon lehetett résztvenni.  Ezen felül hintózás, íjászat, karikás ostoros bemutató és ugrálóvár színesítette a kilátogatók napját.


Különböző folgalákozások, programok között szerepelt a népi kismerterségek, mézeskalács díszítése, Drótos Tóthék kincsestára-népi játékokat próbálhattak ki a kedvet érzők, de irodalmi és rajzpályázat kiállításon, s minden éhes gyomor megalapozójára főzőversenyen is részt vehettek az érdeklődők.

Természetesen az közérzetre figyelvén, egészségügyi sátorban bárki részt vehetett vérnyomás, koleszterin és vércukor mérésen, vagy akár vérdáson is.
A színpadi előadásokat, Szabó Tamás – a Debreceni Zeneművészeti Egyetem első éves hallgatója – niytotta meg. Ezt követően a Barátság Népdalkör műsorát hallhatta a közönség, amit a Magyar Hitvallás, Trianoni emlékműsora követett.


A látogatók a Néptáncosok záróvizsgáit is megtekinthették melyet a rajz, vers- és prózaíró verseny eredményhirdetése követett.
A programok végeztéhez közeledvén elsőként a Bartók Béla Népdalkör műsora volt hallható, melyet a főzőverseny eredményhirdetése követett.
Zárásként a Vésztői Református Egyházközösség ifjúsági zenekara, az iskola gyermekkórusa és furulyazenekara volt színpadon.

A jó időnek köszönhetően sokan részt vettek a programon és idén is nagy népszerűségnek örvendett a hagyományosan megrendezésre kerülő Platán Piknik.