KSTV – Megye futás 2017.

Immár negyedik alkalommal indult el Tóth László és csapata Békéscsabáról, hogy körbefussák Békés megyét, ezzel is népszerűsítve a futást, mint sportot. Vésztőre április 3-án a déli órákban érkezett meg a futónagykövet társaival karöltve. 

Már negyedik alkalommal rendezték meg a Megye futást, melynek célja nem más, minthogy népszerűsítse az egészséges életmódot, a mozgást, ezen belül a futást.  A rendezvény március 28-án vette kezdetét Békéscsaba főterén, ahonnan elindult a futócsapat a délelőtt folyamán. A program alatt a futók a megye 52 települését érintették, összesen 580km-et futva 12 napon át.

Ez igazából nem egy  futóverseny volt a szervezők közösen, együtt futottak a kedvet érzőkkel bírható tempóban. Az érintett településeken érkezéskor, Tóth László futónagykövet és a vele együtt futókat helyi rendezvényekkel, ünnepélyesen fogadta az ottani önkormányzat és a lakosok , majd a kedvet érző gyerekek és felnőttek csatlakoztak a futáshoz helyben, vagy a következő településig, esetleg tovább.

A futónagykövet és társai Vésztőre április 03-án érkeztek a déli órákban. A település ünnepélyesen fogadta a futócsapatot, majd Szabó Gézáné Vésztő város alpolgármester köszöntötte Tóth Lászlót és a vele együtt érkező sportolókat, majd átadta a mikrofont a futónagykövetnek, aki beszélt a kezdeményezés lényegéről, a futás népszerűsítéséről.

Tóth László televíziónknak elmondta, hogy büszke arra, hogy a 4 év alatt a kezdeményezés elérte célját, hiszen egyre többen és többen kezdenek futni és mozogni az egészséges életmód jegyében, így a Megye futást várhatóan a további években is visszatérő program lesz és egyre több településen találkozhatunk majd a futókkal.

A Vésztői megálló végezetével, ahol volt egy kis idejük a futóknak kicsit megpihenni és feltöltődni  a futó delegáltak felvették ismételten nyúlcipőiket és elindultak Okány felé kiegészülve a Vésztőről csatlakozókkal és folyattatták tovább útjukat, amelyet április 8-án fejeztek be visszatérve Békéscsabára, oda ahonnan elindult a kezdeményezés.