KSTV – Lakossági Fórum Vésztő

Ismét megtartotta Vésztő város vezetése a szokásos lakossági fórumát 2017. március 22-én a Sinka István Művelődési Központban, ahol beszámoltak az elmúlt év fejlesztéseiről, költségvetéséről, közbiztonságáról és a várost érintő egyéb változásokról. 

Ahogyan azt már a vésztői lakosság megszokhatta, a város vezetése minden évben beszámolót tart az elmúlt év történéseiről, fejlesztéseiről Lakossági fórum keretein belül. Idén 2017. március 22-én 18 órától vette kezdetét a fórum a Sinka István Művelődési Központban. Az érdeklődés hiánya most sem maradt el, ugyanis számos lakos ellátogatott a rendezvényre. Elsőként Détárné Molnár Andrea, a szeghalmi járási hivatal vezetője részletes beszámolóját hallgathatták meg a kormányablak működéséről, és a hivatali ügyintézés lehetőségeiről.

Ezt követően Tarsoly János r. főhadnagy éves közbiztonságról szóló előadása következett, ahol a statisztikai adatok mellett beszámolt a szervezeti egységük felépítéséről, elmondta azt is, hogy 2015-től változás történt ezen a területen, ugyanis illetőségi területük lecsökkent, mivel Okány település átkerült a Sarkadi Rendőrkapitánysághoz. A főhadnagy elmondta azt is, hogy a  tavalyi évben új feladatként jelentkezett az illegális migrációval kapcsolatos teendők és, hogy emiatt a kollégákat átvezényelték a déli határ megerősítésére.

A továbbiakban Dr.Mészáros Katalin előadását hallgathatták meg az érdeklődők, aki a VANIN KFT. képviseletében érkezett Vésztőre, és tájékoztató tartott egy olyan pályázatról, amely a Szeghalmi járáson belül 5 településen fog működni és Vésztő lesz a gesztora ezen pályázatnak. A fejlesztések a humán szolgáltatásokra fognak irányulni a településeken belül.

A pályázati tájékoztatót követően Molnár Sándor polgármester beszámolója követte a sort, aki a népesség változásról, a pályázatokról, a beruházásokról és ez egyéb települést érintő kérdésekről adott tájékoztatást a lakosság számára, majd ezt követően a kérdések felvetésére került sor.

A legtöbben az utakat és a közlekedést érintő kérdésekre, és felújításokra voltak kíváncsiak, de volt az újonnan bevezetett földadóval kapcsolatos kérdés is, majd az orvos hiány problémája is felvetődött , melyre a polgármestertől kaptak választ a kérdezők. Végezetül a vésztői buszjáratokról is informálódni szerettek volna a lakosok , – erre a kérdésre a DAKK zrt képviselője adott választ és tájékoztatás a vésztőiek részére.