KSTV – Március 15. Szeghalmon

Március 15-e alkalmából városi ünnepség keretein belül emlékezett meg Szeghalom, az 1848-49-es Szabadságharc hőseiről, 2017. március 15-én délelőtt 10 órától a Kossuth téren. 

Ahogyan az már szokássá vált Szeghalom életében, idén is megemlékezett a város nemzeti ünnepünkről, 2017. március 15-én délelőtt 10 órától a Kossuth téren. Az ünnepség a Himnusz elhangzásával, majd Pálfi Ildikó felvezetésével vette kezdetét, aki köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Macsári Józsefet, a város polgármesterét, hogy tartsa meg köszöntő beszédét.

A polgármester elmondta, hogy immár 169 éve, hogy a magyarság minden évben megünnepli nemzeti ünnepünket március 15-én, továbbá beszélt arról is, hogy erőteljes forradalmi láz volt ebben az időszakban Európán, de Magyarországon volt mégis az egyik legmeghatározóbb. Az ünnepi beszéd elhangzása után a Békéscsabai Jókai Színház színészei, Csonka Dóra és Lévai Attila színvonalas ünnepi előadását hallgathatták meg a jelenlévők, mely hazafias dalokból és szavalatokból állt.

Az műsort követően nem maradt más hátra, mint az ilyenkor szokásos koszorúzási ünnepség. A város vezetése, és a jelenlévő intézmények képviselői elhelyezték az emlékezés koszorúit a Kossuth szobornál.

Kattintson a cikkhez tartozó video megtekintéséhez!

Fotók: Szeghalom Város Önkormányzata