KSTV – Március 15. Dévaványán

 Dévaványa város önkormányzata 2017. március 14-én emlékezett meg az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseire, a városi Művelődési Házban. 

Nemzeti ünnepünkről Dévaványa városa sem feledkezett meg, így ünnepélyes keretek között emlékeztek meg Március 15-ről. A köszöntő és a Magyar, majd a Székely Himnusz elhangzása után a város vezetője Valánszki Róbert tartotta meg beszédét, melyben a múltidézés mellett kitért a jelenre is. Elmondta, hogy fontosnak taraja az összefogást, hogy a nehéz pillanatokban képesek legyünk félretenni a sérelmeket,  nézeteltéréseket, akkor képesek leszünk egy nemzetté válni egy magasabb cél elérése érdekében.

A polgármester szavai  után a Szegedi Kis István Általános Iskola és Gimnázium Szügyi Dániel Református Általános Iskola tagintézményének tanulói és tanárai ünnepi műsora következett. A szervezők Petőfi Sándor költeményeiből állították össze egy előadást, melyet Szőke István Attila kortárs költő egyik versével kötöttek össze, ezzel jelenítve meg a kapcsolatot a múlt és a jelen között.

Az előadást követően ünnepi koszorúzás következett a hősök terén lévő kopjafánál, ahol a város nevében Valánszki Róbert polgármester és Czene Boglárka jegyző koszorúzott, majd őket követték a városi intézmények képviselői és a helyi civil szervezetek megjelent tagjai is elhelyezték az emlékezés koszorúit.

Kattintson a cikkhez tartozó video megtekintéséhez!

FOTÓK: Ambrus-Szabó József