KSTV – Idén is elindult a Szociális Földprogram Vésztőn

A Szociális Földprogram nyitó rendezvényére 2017. Február 15 -én került sor délután 3-tól Vésztőn a Sinka István művelődési központban, ahol a megjelent képviselők tájékoztatták a pályázatban részvevőket. 

Vésztő Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal pályázati felhívására a Szociális Földprogram megvalósításának támogatására. A pályázaton 1.100.000-Ft támogatást kapott a város. A pályázati kiíráson belül több komponens is volt, az önkormányzat a Kertkultúra és kisállattartási alprojektre nyerte el a támogatást. A megtermelt zöldségféléket a programban résztvevők a saját létfenntartásukra, családi fogyasztásra hasznosíthatják.

A kedvezményezettek kiválasztása kérelem alapján történt, amelyet egy Szociális Bizottság Bírált el. A programba bevont kedvezményezettekkel a Polgármester együttműködési megállapodást kötött, amelynek az aláírására a helyszínen volt lehetősége minden résztvevőnek. Már az az elmúlt 3 évben is sikeresen pályázott az önkormányzat a Szociális Földprogramra, jelenleg most 30 családdal köt együttműködési megállapodást. 

A program célja, hogy a programba bevont kedvezményezettek nem csupán a megélhetést segítő megtermelt javakkal gazdagodjanak majd, hanem olyan tudással és tapasztalattal is, amely előrelépést jelenthet számukra az öngondoskodás, vagy akár az őstermelővé válás felé vezető úton.

A növényi (vetőmag) osztásra március hónapban, a kisállatok kiosztására pedig előre láthatólag május hónapban kerül sor, amikor is a résztvevők a kapcsolódó szakmai oktatást is meg fogják kapni.

Kattintson a cikkhez tartozó video megtekintéséhez!