KSTV – Újtelep úti óvoda farsangja

A február a farsang időszaka,ilyenkor már izgatottan várja mindenki a tavaszt és a zajos ünneppel próbáljuk elűzni a telet. A szeghalmi gyerekek is már lelkesen, és izgatottan készültek az óvodai farsangokra. Szeghalmon 2017 február 10-én tartották a hagyományosnak mondható farsangi mulatságot az újtelep úti óvodában.

A rendezvény 9 órától vette kezdetét, elsőként egy előadással, melyet az intézményben dolgozó óvónők adtak elő, amely olyan sikeres volt, hogy nem csak a kicsik, de a szülők tetszését is elnyerte. Már évek óta szokás, hogy az óvónénik egy-egy rendezvény kapcsán mesejátékkal kedveskednek a szeghalmi óvodásoknak, most a Vajaspánkó című orosz népmesét dolgozták fel.

  

Az előadás után az óvodai csoportok bemutatkozása következett, ahogyan azt farsangkor illik a gyerekek beöltöztek, mondókával és dalokkal kedveskedtek a szülőknek, majd bemutatták jelmezeiket egyesével. Mondanunk sem kell, hogy nem volt hiány hercegnőkből és szuperhősökből sem.

   

A hivatalos rész végezetével, nem maradt más hátra, mint az önfeledt szórakozás, kezdetét vette a táncház, majd következett a fánk evés, és a tombolahúzás sem maradt ki a farsangi repertoárból. Összességében azt mondhatjuk, idén is jól sikerült az óvodai farsang, hiszen telt ház volt és nem csak a kicsik, de a szülők is mulathattak, és kikapcsolódhattak kicsit.

Kattintson a cikkhez tartozó videó megtekintéséhez!