KSTV – Filharmónia előadás Vésztőn

A Nehéz fiúk néven  ismerté vált tuba kvartett látogatott  Vésztőre 2017. február 8-án, és egy matiné hangversennyel készültek a vésztői diákok számára a Sinka István Művelődési Központban. 

A tuba a szimfonikus zenekarok egyik legmélyebb hangszere, amiről keveset szoktak tudni, és a legtöbben nem ismerik, hát ennek megcáfolására állt össze a Nehéz fiúk tuba kavartett. A zenekar négy tubaművészből áll, akiktől elsősorban népszerű átiratokat hallhat a közönség, azonban olyan zenedarabok is előkerülnek a tarsolyukból, amelyeket szerzőik kifejezetten négy tubára komponáltak. A kvartett „Elefántokkal a világ körül” című előadásukkal érkezett vészőre.  2017 február 8-án és egy matiné hangversennyel készültek a diákok számára, amely igazán érdekes volt, hiszen Zenei előadással egybekötött koncerten vehettek részt a gyerekek. Adamik Gábor az együttes vezetője, aki nem mellesleg a Magyar Állami Operaház szimfonikus zenekarának tuba művésze 45 perces előadással készült az iskolások számára ,így a diákok nem csak szórakozhattak, de tanulhattak is.

A művészek önfeledt muzsikálásukkal, különös és rendkívül szórakoztató humorukkal méltán varázsolnak mosolyt a gyerekek arcára. Az előadással egybekötött koncert remélhetőleg elérte célját, és felkeltette a gyerekek érdeklődését, mind a tuba és mind pedig a komoly zene iránt.  

Kattintson a cikkhez tartozó video megtekintéséhez!