Videóüzenetben köszöntötte Vésztő vezetése a pedagógusokat!

A koronavírus-járvány és a fennálló kormányzati előírások miatt idén elmaradt a pedagógusok ünnepi köszöntése. Karakas Anikó, Vésztő város polgármestere és dr. Mike László alpolgármester közös videóüzenetben köszönte meg a Vésztői Négyszínvirág Óvoda, a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Kis Bálint Református Általános Iskola pedagógusainak, nevelőinek áldozatos munkáját.  

1952 óta ünnepeljük hazánkban a Pedagógusnapot. Megemlékezik és ünnepel minden település, mert mi magunk és gyermekeink tudásunkat, tehetségünket, kitartásunkat, magaviseletünket tanárainknak, mentorainknak köszönhetjük. Nekik köszönhetjük a legtöbben, hogy milyen emberekké válunk. Ők azok, akik a bölcsődétől kezdve, az óvodán és az iskolán át osztályoznak, bátorítanak, ha kell, szidnak minket, de mindig szem előtt tartják fő céljukat, hogy minden egyes nappal egyre jobb emberekké váljunk, akik megfelelő ismeretekkel lépnek ki a nagy betűs életbe!  

Vésztő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város érdekeinek előre mozdításában, fejlődésének elősegítésében, kimagasló, példamutató, valamint a település ismertségét és jó hírnevét elősegítő tevékenységet kifejtő állampolgárok és közösségek munkájának elismeréseként 2011-ben rendeletet alkotott.  

“Vésztő Közneveléséért” kitüntetést adományoz a testület Tölcsér Jánosné nyugdíjas pedagógus, volt iskolaigazgató számára. Az Önkormányzat által Aranydiplomában részesül Fekete Gáborné és Szöllősi Sándorné, nyugdíjas óvodapedagógusok. A 2019/2020-as tanévben négy pedagógus kérte nyugdíjazását Vésztő városában. Nyugdíjba vonul Takács Zsigmondné, Juhász Jánosné, Szegediné Kutasi Emma és Petrusánné Bányai Mária. Köszönjük munkájukat!  

Az elmúlt hónapok megfeszített munkájáért hálásak vagyunk a pedagógusoknak. Ezúton gratulálunk a kitüntetett pedagógusok számára és további sikeres, kitartó, eredményes munkát kívánunk a pedagógustársadalomnak! 

Videónkat megtekinthetik az alábbi linken!