Hatalmas az érdeklődés az ingyenes informatikai oktatás iránt! 

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban lehetőség nyílt ingyenesen jelentkezni egy nyolchetes informatikai online oktatásra, amelynek határideje május 22, 12 óra. A képzésre bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel és interneteléréssel. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás. 

A május 25-én induló ingyenes képzésre a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon lehet jelentkezni.  

A nyolc hetes informatikai alapozó ingyenes képzést többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést. 

A képzésben résztvevők megismerkedhetnek és alapszintű informatikai ismereteket szerezhetnek a felhő alapú munkavégzésről, a biztonságos internetezésről, a Windows operációs rendszerről és a hálózati alapismeretekről. A képzés végére a résztvevők Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést. 

A kurzus záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése egyben lehetőség ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen tovább tanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén. A nyolc hetes alapozó képzésre épülő struktúraváltó oktatások várhatóan augusztusban indulnak

Forrás: kormany.hu