Koronavírus: ózonnal fertőtleníti közintézményeit Vésztő!

A koronavírus elleni küzdelemben nagy szerepet és kiemelt figyelmet kapott az ózonos fertőtlenítés. Vésztő városában tovább folytatódik a fertőzés elleni védekezés. A közintézmények fertőtlenítése kezdődött el a héten. Az ózonos fertőtlenítés jelentősen javítja a korábban elrendelt intézkedések hatékonyságát, ezért hatalmas szerepe van a járvány terjedésének megakadályozásában.
 
A város kiemelkedő fontosságúnak tartja az egyéni felelősséget is. A higiéniai előírások betartása terén továbbra is számítanak a település lakosságának együttműködésére. A koronavírus-járványra és a fennálló veszélyhelyzetre tekintettel Vésztő Város Önkormányzata folyamatosan tájékoztatja lakosait az aktuális változásokról, és a járvány-elleni védekezésről. 
 
Az ózonkezelés ma már igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, szagtalanító, fertőtlenítő eljárás. Lakásokban, gépjárművekben, ipari és mezőgazdasági épületekben, éttermi konyhákban, orvosi rendelőkben, konditermekben, medencékben és minden olyan helyen használható, ahol szükséges a kórokozó mentes környezet, a jó és tiszta levegő. Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag sokkal hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Minden ismert mikroorganizmust megsemmisít, és a hagyományos vegyszerekkel ellentétben nem tudnak ellene immunitást felépíteni a baktériumok, vírusok és gombák.
fotó: Vésztő Város Önkormányzatának Hivatalos Facebook-oldala