Adományszámlát nyitottak Szeghalmon

Úgynevezett adomány bankszámlát nyitott Szeghalom Város Önkormányzata. Ide várják a koronavírus járványhelyzetben való védekezéshez szükséges pénzfelajánlásokat.

A koronavírus-járvány terjedésével egyre több önkéntes felajánlás születik, az önkormányzat a megnyitott számlán lehetőséget biztosít azoknak, akik pénzadománnyal segítenének a koronavírus okozta vészhelyzetben. Az önkormányzat az adományokat az önkormányzat a járvány elleni, helyi intézkedések támogatására, a nehéz helyzetbe került lakosok megsegítésére használja fel.

A felajánlásokat az alábbi számlaszámra küldhetik el: K&H Bank, Szeghalom Város Önkormányzat alszámla száma: 10402661-00032515-00000006

Mindeközben zavartalan az idősek ellátása a városban. Elsősorban az élelmiszer bevásárlásban illetve a gyógyszerek beszerzésében kérnek segítséget az idősek. A helyi szakszolgálatok és az önkormányzat egyelőre győzi megfelelő kapacitással a feladatok ellátását, továbbá helyi önkéntesek is ajánlottak fel segítséget, és szerencsére önkéntesek is felajánlották segítségüket.

Minden ingyenesen étkező bölcsődés, óvodás, iskolás és középiskolás gyermek részére egyszer használatos tárolókban házhoz szállítjuk az ebédet, tízórait, uzsonnát. Összesen 427 adag menza vagy háromszori étkezés kerül kiszállításra. Ezt folyamatosan végzi négy jármű, a Konyha, a Polgármesteri Hivatal és a Művelődési Központ munkatársai közreműködésével.

Szeghalmon a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete helyi képviselője közel 200 főt tart számon, akik valamilyen fogyatékkal élnek. A város vezetése felhívja az érintettek, családok figyelmét, hogy bizalommal forduljanak segítségért a Gondozási Központhoz, az alábbi elérhetőségeken: Telefonszám: 06-66/371-031, 06-66/371-572, 06-20/525-0750, e-mail cím: gkszeghalom@gmail.com.

Az intézmény segítséget nyújt a bevásárlásban, gyógyszer kiváltásában, továbbá a Polgármesteri Hivatalban Nagyné Elek Ildikó koordinátornál is tudnak jelentkezni, segítséget kérni. Telefonszám: 06-66/371-611, e-mail cím: hivatal@szeghalom.hu