Kisgyermekesek képzésére, elhelyezkedésük támogatására igényelhető hozzájárulás pályázat útján

Támogatási kérelem igényelhető a Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása (GINOP-5.3.13-20) elnevezésű pályázat útján. 

A február 3-től életbe lépő támogatás célja a kisgyermeket nevelő szülő képzésekben való elősegítését, foglalkoztathatóságuknak a javítása, illetve a munka világába való visszavezetése. A pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében jelent meg, amelynek keretösszege 3 milliárd forint.

A pályázatban kiemelt célcsoportot képeznek az alacsony iskolai végzettséggel vagy szakképzettséggel nem rendelkező, kisgyermeket nevelő szülők, akik a támogatási kérelem benyújtásakor csecsemőgondozási, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban vagy gyermeknevelési támogatásban részesülnek. A GINOP program által ösztöndíjban részesülhetnek a bekerültek, amennyiben általános iskolai/középiskolai tanulmányokat folytatnak, esetleg szakmai képzésben vesznek részt. 

A támogatás részeként többek között ösztöndíj folyósítása, mentori tevékenység biztosítása, nyelvi és informatikai képzések szervezése valósulhat meg.