Nemzetes Vitéz Kádár Ferenc

Megyek a folyosón, sétálok komótosan, egyszer csak odaszól egy öregúr: – Gyere ide, nézzem meg a szemed! Odamegyek, majd megkérdeztem, hogy miért akarja megnézni a szemem? Erre ő csak annyit mondott: – Olyan szép fekete, hogy nem lehet látni ilyet! Mosolyogva csak ennyit szóltam: – Nem fekete ez, csupán sötét barna!

Nos, így kezdődött el csevegésem nemzetes vitéz Kádár Ferenccel a hétvégi Népdal és Katonadal Fesztiválon. A 75 életévét taposó Kádár Ferenc unokája, a dévaványai születésű, országszerte híres Kádár Ferencnek, aki először szólaltatta meg Lehel kürtjét 1953-ban, amelyet a Magyar Rádió is megörökített.

A mai napig Körösladányban élő, hagyományát tisztelő unoka nagyapjától örökölte tehetségét. Már négyévesen tárogatón, furulyán, nádsípon játszott és a mai napig szívesen lép a Kiss Duóval népzenei versenyeken, ünnepségeken.

Tehetségét és a népzene iránti alázatát szombaton láthattuk, hallhattuk. Kádár Ferenc és a Kiss Duó ezúttal is rangos elismerést ért el a népdal versenyen, akiknek ezúton is szívből gratulálok!

Majd következett a várva várt fellépés, én meg nyugtáztam magamban, hogy bizony, néha egész jó ismeretségek születnek a semmiből!