Szakmai nap és kiállítás a XII. Vésztői Népdal, Katonadal és Vass Lajos Szakmai Napon

Az idén negyvennyolc éves Bartók Béla Vésztői Népdalkör rendezi meg a XII. Vésztői Népdal, Katonadal Fesztivált és a Vass Lajos Szakmai Napokat 2019. október 26-án a Sinka István Művelődési Központban. 

Magyarország, édes hazám címmel október 25-én szakmai előadást tartott Budai Ilona, Kossuth és Magyar Örökség díjas népdalénekes, a Nemzet Művésze. Budai Ilona kihangsúlyozta, hogy mindenki számára fontos szülőfaluja, városa, ahol felnőtt, ahova minden szép földi emléke köthető, valamint kiemelte azt is, hogy azok, akik elhagyják az országot, nem tudnak hazát venni, hiszen mindenki számára csak egyetlen egy haza létezik, ahova születik. “Az embernek, ahogy öregszik, ahogy telnek az évek, egyre fontosabbá kezd válni az a hely, ahol él. Ahol a barátai élnek, a családja, a rokonai. Olyan sokszor hallom, hogy ha nem jó ebben az országban, becsapom magam mögött az ajtót, felveszem a hátizsákot, és elindulok a világba. Azt szoktam mondani, ellehet menni, mindent be lehet csukni, itt lehet hagyni. Csak, aki elmegy, az egyet soha ne feledjen el, hogy házat, bárhol vehet ezen a kerek világon, de hazája az csak egyetlen egy lesz.” 

A fantasztikus előadást követően lehetőség nyílt Túri János tűzoltó alezredes magángyűjteményét megtekinteni. A közel egy tucat kiállítási darab által különböző, szebbnél-szebb egyen- és díszruhákat tekinthettünk meg. Aki szeretne még több ereklyét, érdekességet megtekinteni, az Túri János állandó szeghalmi kiállításáról az alábbi linken érdeklődhet: https://www.facebook.com/egyenruhakiallitas/