Méltó módon emlékeztek az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra Vésztőn

A forradalom emlékére rendez Vésztő Városa minden évben 1848 méteres kegyeleti futóversenyt és fáklyás felvonulást Vésztő főterén, valamint másnap a Sinka István Művelődési Központ színháztermében ünnepi beszédek és előadások színesítik a forradalomra és szabadságharcra való megemlékezést. 

Idén is sokan vettek részt az 1848 méteres futóversenyen. Vésztőn a Bagolyvártól indul a rajt, és a Ligetnél ér véget. A futóversenyen kicsik és nagyok örömmel indulnak. A futóverseny után fáklyás felvonulás, majd megemlékezés vette kezdetét. Március 15-e reggelén a Református Templomban ünnepi istentiszteleten vettünk részt, majd a Sinka István Művelődési Központban Vésztő Város polgármestere, Molnár Sándor mondott ünnepi beszédet.

A rendezvényen részt vettek a helyi képviselő-testület tagjai, a közintézmények vezetői, hivatalnokok, az iskola dolgozói, a helyi civil szervezetek elnökei, egyesületi tagok és vésztői lakosok.

Az ünnepi beszéd után, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Széchenyi-díjas irodalomtörténész, Dr. Imre László mondott beszédet. Vésztő Városa hagyományosan minden évben, március 15-én kitüntetéseket ad át.

Dr. Imre László irodalomtörténész

Ebben az évben, 2019. március 15-én Tóth Gyula, a vésztői Kankalin Citeraegyüttes vezetője kapta idén Vésztő Város elismerő díját, amelyet Molnár Sándor, Vésztő Város polgármestere adott át. A kitüntetés átadása után a Szabó Pál Általános Iskola növendékeinek ünnepi színdarabját tekinthettük meg, majd az előadás után a város főterén ünnepi koszorúzás vette kezdetét.

Az eseményről videó összeállításunkat az alábbi linken tekinthetik meg!