KSTV – Kihívás napja – 2018

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város egy egész napos versenysorozattal szerette volna eldönteni, hogy melyikük a sportosabb. A kihívás hamar elterjedt szerte a világban, meghonosodott Európában, majd 1991-ben Magyarországon is.

A Kihívás Napja lényege, hogy reggeltől estig valamilyen fajta mozgást végezzenek minél többen minimum 15 percen keresztül. Ezen a napon a különféle egyéni és közös sportlehetőségek kerülnek középpontba. Nem volt ez másképp Dévaványán se, ahol „Sportol az egész város” felkiáltással idén is megrendezték a Kihívás Napját.

A program egy közös tornával kezdődött az iskolások számára, majd átadták Ugrai Csillának Dévaványa város sportéletének támogatásáért végzett példaértékű tevékenységéért a kitüntetést.

Fél kilenctől óvodai és iskolai telephelyeken, a strandfürdő területén különféle mozgásformákat lehetett végezni: biciklizni, sétálni, különböző labdajátékokon, sportversenyeken részt venni és úszni.

Fél tíztől a Margaréta Idősek Otthona lakói időseknek szóló tornán és jógán vehettek részt.

A nap nagy részében szűrőprogramokon vehettek részt az érdeklődők a DÁMK Művelődési Ház területén. A szervezők sportversenyeket, ügyességi versenyeket hirdettek meg, trambulint állítottak fel és jóga órákat tartottak.

A délután folyamán több helyen is közös tornát hírdettek meg az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub és a Dévaványa Város Önkormányzata is. Négy órától egy interaktív bemutatónak lehettünk részesei a helyi sportklubok és csapatok jóvoltából.

Fél hattól egy közös tornára invitált minket Szentgyörgyi Rómeó a Művelődési Ház udvarán, ahol kortól és nemtől függetlenül többen tornázni is kezdtek.

A napot egy kerékpártúra zárta a Művelődési Háztól a Sterbetz István Látogatóközpontig, ahol értékes ajándékokat sorsoltak ki tombolán.

Fontos az egészségünk védelme, az egészséges életmód már egészen kicsi kortól. Reméljük ez a nap mindenki számára eljuttatta ezt az üzenetet, hiszen, ahogy tartja a mondás: épp testben épp lélek.

Videó az alábbi linken!

Írta: Kiss Adrienn