KSTV – VIII. Platán piknik Vésztőn – 2018

Idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Platán Piknik Vésztőn a templomkertben.

A hagyományokhoz hívén pünkösd első napján a Kis Bálint Református Általános Iskola 7. osztályos diákjai bizonyságot tesznek Isten és a gyülekezet előtt hitükről. Másnap az istentisztelet keretében az első úrvacsorájukat vehették, együtt az 5, 25 és 50 éve konfirmáltakkal és a gyülekezet valamennyi tagjával. A hétfői istentisztelet egyben Hálaadó istentisztelet is volt a honvédelemért, melyre idelátogatott a Veszprémben állomásozó légierő fúvószenekara is.

Az istentisztelet után a templomkertben kezdődött meg az ünnepi műsor, melyet Szabó Tamás hívogató klarinétjátékával kezdett meg. Utána következett Katona János alezredes úr vezénylésével a fúvószenekar koncertje.

A Csürdöngölő Zenekar színpadi beállását követően a Világ világa, művészeti iskola táncos bemutatkozója következett.

Sajnos a rossz idő, eső miatt nem tudott az összes csoport színpadra állni, viszont az iskola énekkara, az „Olajág” énekkar így is egy remek összeállítással tudta megörvendeztetni a hallgatóságot. A dalcsokruk címe: „Hazám, hazám, édes hazám”. Ezután került sor a főző- és sütőverseny eredményeinek kihirdetésére.

A színpadi programokon túl részt lehetett venni hintózáson, íjászaton, karikásostoros bemutatón. Különböző foglalkozások is várták az érdeklődőket, úgymint a mézeskalács díszítés, népi kismesterségek, DrótosTóhték kincsestára, ami nem más, mit népi játékok a gyakorlatban. Népi mesterségek címmel fénykép és rajzpályázat volt megtekinthető az iskolában. Véradáson is részt vehetett az, aki megfelelt az egészségügyi elvárásoknak.

A hirtelen jött rossz idő ellenére nagyon jó hangulatban telt a nap. Egy igazi családi napon vehetett részt az, aki kilátogatott a templomkertbe.

Videó az alábbi linken!

Írta: Kiss Adrienn