X. Tavaszi zsongás

Tizedik alkalommal került megrendezésre Vésztőn, a Sinka István Művelődési Központban a Tavaszi Zsongás elnevezésű rendezvény. A rendezvény ez alkalommal is a Bartók-hét záró műsoraként debütált, melyet a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Négyszínvirág Óvoda és Bölcsőde közösen szervezett. 

Az óvoda és az iskola tehetséges gyermekei színvonalas műsorokkal készültek. Ez alkalommal a Szabó Pál Általános Iskola 7. c osztályos tanulója, Détár Eszter konferálta fel a műsorszámokat.  Az estén tizenöt műsorszámot tekinthetett meg a nagyérdemű.  Elsőként az Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek standard táncbemutatóját láthatták. Felkészítő pedagógusuk Kiss Viktória volt.  A táncbemutató után Harascsák Alexandra, 7. c osztályos tanuló szavalatát hallgathattuk meg.  Pezsgő hangulatot varázsoltak a művészeti iskola táncos növendékei, akik latin-amerikai táncokat mutattak be. Magyari Barna újságíró, a Vésztő Városi Könyvtár munkatársa a Népi írók vetélkedőjének eredményeit hirdette ki. 

Tölcsér Jánosné, a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola intézményvezetője köszöntötte a megjelenteket. Külön köszöntötte Molnár Sándort Vésztő Város polgármesterét, Szabó Gézáné alpolgármester asszonyt, Szabó Csabát Körösújfalú polgármesterét, valamint Détárné Molnár Andreát, a Szeghalmi Járási Kormányhivatal vezetőjét. Az igazgatónő beszéde után Molnár Sándort hallgathatták meg a megjelentek, aki beszédében kitért az elnyert és megvalósuló pályázatokra. 

A köszöntők után tovább folytatódott a műsor. A szívtelen csiga című mesejátékot tekinthettük meg a Központi Óvoda Pillangó csoportos gyermekeinek előadásában.  Az óvodások műsora után felcsúti néptáncokat mutattak be az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.  Az est további részében az első osztályos diákok színjátszó csoportjának Kézfogó című előadását élvezhettük. Az Aranysarkantyú néptánc csoport tehetségeinek a Központi, Körösparti, Tarlódombi és a Komlódi-falvi óvoda nagycsoportosai tavaszcsalogató táncos-zenés műsorát láthattuk. Nyolcadik műsorszámként két népdalcsokrot hallhattunk a Szabó Pál Általános Iskola diákjaitól.  A népdalok után Lakatos Lolita és Somlyai Zsombor Komlódifalvi óvodások versét hallgathatták meg a nézők.  Smetana Moldova című művére talajtorna és szertorna elemeket mutattak be zenés mozgásos koreográfiaként az Ugri-bugri tehetségcsoport tagjai. Ezt követően a Szabó Pál Általános Iskola angolul tanuló felsős diákjai Selena Gomez híres szerelmes dalára táncoltak.  A Vésztői Négyszínvirág Óvoda és Bölcsőde nagycsoportosai angol nyelvű műsorral mutatkoztak be a közönségnek. A mondókákból és dalokból álló műsorban a kicsik remekül érezték magukat.  Az angol nyelvű dalok és mondókák után Csősz Ferenc drámatanár irányítása alatt mutatkozott be színjátszó csoportja a Life Art című zenés darabjával. Szegediné Kutasi Emma rajztanárnő vezényletével a tehetséges művészeti iskolások egy különleges produkcióval kápráztatták el a nézőközönséget. A művészeti iskolások akciófestészetének különleges résztvevője, az iskola volt diákja Lakatos Rudolf volt, aki élőben énekelt a festészet ideje alatt. Az est utolsó műsoraként a huszonkét éves vésztői Mazsorett Együttes Napsugár csoportjának záró előadását tekinthettük meg.  

További képeket Facebook oldalunkon találnak!

Videó összeállításunkat az alábbi linken tekinthetik meg!