Megkezdődtek a felújítások a szeghalmi bölcsődében!

A szeghalmi önkormányzat sikeres pályázata révén a Szeghalmi Tündérkert Bölcsőde Kossuth utcai épületének bővítése és fejlesztése fog megvalósulni az elkövetkezendő időszakban. A külső és belső átalakítások mellett a bölcsődei nevelési programba foglalt célok megvalósítását segítő eszközök beszerzésére is sor kerül. 

Szeghalom Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a gyermekek nevelési környezetére. Kiemelt feladatának tekinti az óvodák, bölcsődék felújítását, amelyre évek óta biztosít saját forrást, emellett a pályázati lehetőségeket is keresi. A projekt keretében bővül a bölcsőde egy 12 fős csoport szobával, kiszolgáló helyiségekkel, valamint a régi és az új épületrész akadálymentes kialakítása is megtörténik akadálymentesített WC helyiséggel együtt.

Macsári József, Szeghalom város polgármestere a Facebookon közzétett bejegyzésében kiemelte: “A bölcsőde felújítása mintegy 140 millió forintba került, ennek révén új foglalkoztatóval bővül. A régi foglalkoztatókat és kiszolgáló helyiségeket felújítjuk és egy modern játszóudvar kerül kialakításra a gyermekek részére. Továbbá új beltéri és kültéri játszóeszközöket vásárolunk. A város saját forrásból (24 millió forint) átépítteti a Fáy úti óvoda tetőszerkezetét a korábbi beázási panaszok megszüntetése okán és felújítjuk az udvaron lévő KRESZ-parkot is. A fentiek miatt kénytelenek voltunk a szakma szabályait betartva ideiglenesen két bölcsődei csoportot, illetve a Fáy úti óvodásokat a Petőfi úti óvoda épületében elhelyezni.” 

A szakmai fejlesztések mellett kiemelt cél, hogy az egyes városrészek arányosan részesüljenek a különböző felújításokból, ezáltal az ott élő lakosság jobban magáénak érezhesse a lakókörnyezetét. A projekt keretein belül a gyermekek részére eszközbeszerzésre is sor kerül.  

Kép forrása: Szeghalom Város Önkormányzatának Facebook-oldala