Változások a Békés Megyei Központi Kórházban

A beteglátogatás szabályairól és a különböző osztályok visszaköltözéséről adott tájékoztatót dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa a kórház weboldalán. 

A tájékoztatóból kiderül, hogy a látogatók előszűrést követően léphetnek be az intézmény területére, ahol kötelező elvégezni a kézfertőtlenítést, és mindenki számára maszkot viselni, továbbá a 1,5 méter távolság tartására, valamint a kontaktusok csökkentésére. Egy beteg egyszerre csak egy látogatót fogadhat. Amennyiben a beteg állapota lehetővé teszi, akkor a találkozóra az udvaron kerüljön sor. A látogatás időtartama 15 perc lehet és a betegek részére csomag is adható.  

Megkezdődött az egészségügyi ellátórendszer fokozatos visszarendeződése is. A Békés Megyei Központi Kórház mindkét tagkórházában – Gyulán és Békéscsabán – 2020. június 08-tól, tovább bővül a tervezett kórházi ellátások, beavatkozások köre Lehetőség lesz az elhalasztott műtétek, vizsgálatok elvégzésére. 

Minden esetben a betegek telefonos egyeztetést, orvosi konzultációt követően az aktuális állapotuknak megfelelően kerülnek járó-, vagy fekvőbetegként ellátásra az előzetesen egyeztetett időpontokban. (Pándy Kálmán Tagkórház elérhetősége: 06-66-526-526, Tüdőgyógyászat, Gyula, Sitka 1. elérhetősége: 06-66-526-000, Dr. Réthy Pál Tagkórház elérhetősége: 06-66-555-555) 

Az előjegyzések és a műtéti várólisták aktualizálása jelenleg van folyamatban. Ennek értelmében a betegek a műtét, illetve az előzetesen szükséges kiegészítő vizsgálatok elvégzésével kapcsolatosan a megadott elérhetőségeken értesítést fognak kapni. Amennyiben állapotrosszabbodás lépett fel kérjük, keressék kezelőorvosukat, vagy a betegségüknek megfelelő szakrendelés szakorvosát. 

A Pándy Kálmán Tagkórházban újra elérhető ellátások: 

2020. június 08-tól a gyermekgyógyászati sürgősségi, illetve ügyeleti ellátás, valamint a gyermekosztály valamennyi részlege korlátozott ágyszámon (a PIC, a NIC és a fertőző részlegen kívül) a Pándy Kálmán Tagkórházban működik. A gyermekgyógyászati járóbeteg szakrendelések a jelenlegi rendszer szerint biztosítják az ellátást, 2020. július 01-től teljes kapacitással fognak működni.

A tüdőgyógyászati rehabilitációs ellátás 2020. június 08-tól ismételten a Tüdőkórház, Sitka 1. sz. alatti telephelyen fogadja a betegeket.  

A járványügyi szabályok továbbra is érvényben vannak. A bejáratoknál a kórház munkatársai rövid járványügyi kérdőívet töltenek ki és testhőmérséklet mérést végeznek. Amennyiben láztalan, és előjegyzési időponttal rendelkezik a beteg, akkor az időpontot megelőző néhány percen belül mehet az adott szakrendelésre. Ha a beteg testhőmérséklete 38 °C-nál magasabb, akkor a sürgősségi betegellátó osztályokon működő ún. lázzónába irányítják.  

Bővebb információ az alábbi linken: https://bmkk.eu/  

Kép forrása: Internet