„Dévaványa Oktatás Ügyéért” vehetett át kitüntetést Laskai Tibor!

“Dévaványa Oktatás Ügyéért” elismerő-címet vehetett át Laskai Tibor 2020. június 5-én a Városházán. A díjat átadta Valánszki Róbert polgármester. 

A „DÉVAVÁNYA OKTATÁS ÜGYÉÉRT” elismerő cím adományozható a település oktatási- nevelési intézményeiben legalább 15 éven keresztül aktívan munkát végző pedagógusnak, a pedagógiai munkát segítő dolgozónak, vagy más személynek, aki kiemelkedő szakmai felkészültségével vagy teljesítményével, valamint lelkiismeretes munkájával jelentős mértékben előmozdította az intézményben folyó oktatási- nevelési tevékenységet, az intézményi célok eredményes megvalósítását. 

2010-ben Elek Lajosné, a Ványai Ambrus Általános Iskola nyugalmazott gazdasági vezetője, majd 2011-ben Papp Béláné, az ÁMK gazdálkodási főelőadója részesült. 2012-ben Váradiné Csatári Mária az ÁMK Ványai Ambrus Általános Iskola Intézményegység iskolatitkára kapta meg a díjat. 2013-ban Nagy Istvánné Tánczos Aranka nyugalmazott GAMESZ vezetőt találták érdemesnek a díjra. Ezt követően 2014-ben Juhász Béláné nyugalmazott pedagógus, majd 2016-ban Szűcs Ferencné pedagógus részesült az elismerő címben. 2018-ban Szalay Sándorné nyugalmazott pedagógus érdemelte ki a díjat, és most 2020-ban Laskai Tibor.  

Laskai Tibor Dévaványán született 1966. július 7-én. Iskolai tanulmányait helyben végezte el, majd 1984-ben képesítés nélküli napközis tanárként kapott állást a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskolában. Gyerekkora óta szeret rajzolni, alkotni, faragni, festeni, és ezt a szenvedélyét egész életében megőrizte! Rajztanárként, osztályfőnökként és katonaként is szolgálta hazánkat és a helyi közösséget. Három éven keresztül dolgozott a dévaványai gyermekotthonban, mint nevelőtanár, ahol a nehéz sorsú gyermekek életét igyekezett színesebbé, jobbá tenni. Sikeresen elvégezte a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola által szervezett gyermekfelügyelői tanfolyamot, a nevelőtanári szakot és a gyermek- és ifjúságvédelmi képzést. Rajztanári diplomát szerzett a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. A tanulás mellett folyamatosan dolgozott nevelőként. Egy választási cikluson keresztül önkormányzati képviselőként is tevékenykedett. Már húsz éve segít azon ifjú titánok számára, akik középiskolai, főiskolai, egyetemi felvételire készülnek rajzolás-festészet tantárgyból. Pályáját és életét rendkívül meghatározta a művészet iránti szeretet. Jelenleg 81 gyermek vesz részt a képzőművészeti foglalkozásain. Több pályázatban is sikeres volt. Tagja a Múzembarátok Körének. Táborokat, illusztrációs rajzokat és festményeket is gyakran készít a növendékeivel közösen.  

“Tisztában vagyok azzal, hogy a pedagógus személyes varázsa, személyes példaadása a legnagyobb hatást gyakorolja a gyermekekre. Ezért saját művészeti tevékenységemet is fejlesztem, sokat festek, rajzolok és alkotok minden félét, amiben csak van egy kis fantázia és kihívás. Igyekszem ezt a hitvallásomat a gyerekekre is kivetíteni, alkotói környezetemet is e szerint kialakítani.” 

Forrás: Dévaványai Általános Művelődési Központ