Tömegesen szegik meg a kijárási korlátozást

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Dél-pesti centrumkórházban az iráni állampolgárok szabálysértő magatartása miatt csütörtökön 11 iráni állampolgár hagyja el az országot, majd hozzátette – az egyikük megpróbált elszökni, ám a rendőrség elfogta és idegenrendészeti őrizetbe vette.

Szombathelyen tömegesen szegték meg a kijárási korlátozást a tegnapi nap. Egy zöldhulladék tároló felgyulladt és rendkívül sokan, mintegy háromszáz autóval figyelték az eseményeket, ezzel a forgalmat is megbénították. A rendőr alezredes továbbra is kéri, hogy a kijárási korlátozást a legszigorúbban tartsák be az állampolgárok.

Kiss Róbert beszámolt arról, hogy újabb kórházakba szállítanak egyéni védőfelszereléseket, kiemelten oda, ahol a kórházparancsnokok az elmúlt időszakban hiányosságokat tapasztaltak. Eddig 226 esetben indított büntetőeljárást a rendőrség, ezek legnagyobb része rémhírterjesztés miatt történt.

Az elmúlt 24 órában Budapesten 440 esetben intézkedett a rendőrség, többségében figyelmeztetés kaptak a lakosok. Jelenleg Magyarországon 12.737 házi karantén van érvényben.