Továbbra sincs koronavírussal fertőzött személy Vésztőn, Szeghalmon és Dévaványán!

A koronavirus.gov.hu oldal szerint Békés megyében eddig csupán 12 regisztrált koronavírussal fertőzött személy van. Az országban viszont ez a szám már 1579 főt mutat. 
 
A települési önkormányzatok vezetői minden egyes fórumon értesítik a lakosokat az aktualitásokról, változásokról és a helyben történő koronavírussal-kapcsolatos intézkedésekről. Mint az kiderült, mindegyik településen voltak olyanok, akik önkéntesen vonultak házi karanténba Vésztőn, Szeghalmon és Dévaványán. A jó hír, hogy az eddigi információk szerint ezen városok egyikében sincs hivatalosan, tesztekkel igazolt koronavírussal megfertőződött személy.
 
Szeghalmon sincs regisztrált koronavírussal fertőzött személy. Karanténban eddig 12 fő volt. A város vezetése arra kéri a lakosokat, hogy továbbra is vegyék komolyan a járványt és senki se legyen könnyelmű. 
 
Vésztőn eddig öt fő tartózkodik házi karanténban – derült ki Vésztő Város Önkormányzatának Facebook-oldalából. A településen nem tudnak fertőzött személyről, viszont továbbra is kérik a lakosság fegyelmezett, felelősségteljes hozzáállását, és az előírások betartását. Vésztő Város Önkormányzata mosható, textil szájmaszkokat biztosít a 65 év feletti lakosok és a közfoglalkoztatottak számára, továbbá azon helyiek részére, akik igényt tartanak rá. A szájmaszkok varrását az intézmények dolgozói végzik.
 
Dévaványán eddig öt személy esetében rendeletek hatósági házi karantént járványügyi megfigyelési céllal. Ebből négy esetben már feloldották a karantént, valamint az ötödik lakos esetében április 12-ével feloldásra került. a ványai lakosok tekintetében elvégzett tesztek mindegyik esetben negatívak voltak.A város vezetése minden dévaványai lakos számára térítésmentesen biztosít textilből készült, mosható, fertőtleníthető maszkokat. A helyi varrónők és az önkéntesek folyamatosan készítik a szájmaszkokat, továbbá minden 65 év feletti lakost elláttak védőfelszereléssel.