131-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

Miközben már 131-re nőtt a koronavírussal (COVID-19) fertőzöttek száma, addig az ápoltak közül hét embert az intenzív osztályon kezelnek a Szent László Kórházban – erről tájékoztatta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs ülése utáni vasárnapi online sajtótájékoztatón. A koronavírussal fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 117 magyar állampolgár van. 

Szlávik János főorvos beszámolt arról, hogy vasárnap egy 65 és egy 75 éves nő hunyt el. Beszámolójában kitért arra, hogy a gyermekeknél ritka a súlyos lefolyás, a halál pedig extrém ritka. A jó hír viszont, hogy további gyógyultakat engedtek ki a kórházból, így emelkedett a gyógyultak száma is. 

Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília tájékoztatójában közölte: bárki fertőzhet, bárki fertőződhet a jelenlegi járványhelyzetben, majd kiemelte, hogy a legveszélyeztetettebbek az idős emberek.  

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta: jelenleg nem szükséges a kijárási tilalom bevezetése. 

Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén tárcsázza a 06/80/277-455-ös, vagy a 06/80/277-456-os telefonszámot, vagy írjon a koronavirus@bm.gov.hu e-mail címre. 

Nem lehet elégszer mondani, hogy figyeljünk egymásra és magunkra! Maradjanak otthon, ha lehet!