Száz éves a Rendőrség!

Száz éves a Magyar Rendőrség. A századik évfordulót ünnepélyes keretek között ünnepelte a Rendőrség az Országházban 2020. március 6-án. A rendezvényen részt Orbán Viktor miniszterelnök, dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a minisztériumok, a társszervek, valamint a rendőrség vezetői és képviselői. 

A rendőrség feladata az Alaptörvényben meghatározott feladatok mellett a határforgalom ellenőrzése, a terrorizmus elleni küzdelem és az 1994. évi XXXIV. törvényben meghatározott bűnmegelőzési, bűnfelderítési célú ellenőrzés. 

Orbán Viktor miniszterelnök, mint mondta: „A 100 éves rendőrség egykori és mai tagjait a szolgálatban való helytállás köti össze.” Ünnepi köszöntőjében kiemelte: a magyar rendőrség és a magyar rendőrök az elmúlt 100 évben megállták a helyüket, és ma büszkén vallhatják magukat egy nagyszerű nemzeti teljesítményt nyújtó testület tagjainak. Beszédét követően felkötötte a rendőrség csapatzászlójára a centenáriumi zászlószalagot. Dr. Németh József r.ezredes, a Rendőrség Tudományos Tanácsának elnöke előadásában az egységes rendőrség megalakulásáig vezető útról beszélt, majd megtekinthető volt egy filmösszeállítás a magyar mozgókép-, és televíziótörténet ikonikus rendőralakjairól.

Bemutatásra került a rendőrség legfiatalabb hivatásos állományú tagja, akiknek az országos rendőrfőkapitány emléklapot és centenáriumi emlékérmet adott át.